Monday, June 11, 2018

Beli kasut raya 2018

Tahun lepas ai tak beli kasut raya..
Sekadar pakai apa yg ada..
Bila tengok pada pix raya..
Mcm ada yg tak kena..
Baju kelabu.. tetiba kasut pink..
Agak renek plak tu... tak heel sgt.


Tahun ni nampaknya kena beli jugak
la high heel.. sebab nak berkebaya.

"Nak beli high heel... tip dia, haruslah murah2..  sebab nak pakai pun setahun sekali.  Tapi flat shoes, haruslah beli yg mahal2 sikit,  sebab nak pakai dia hari2."


2 hari ai survey...
Hampir 7 kedai juga pegi.
Kecerewetan diperlukan sebab kita yg akan pakai kasut tu nanti..
Kalau main sambar2 je.. then sampai rumah kita tak happy dgn hasilnya, pun
tak bermakna.
Kadang2 silap hari bulan tersambar kulit hinzir.








Setelah 2 hari pencarian...
Akhirnya dapat yg selesa di kaki..

Mom's


Hari berikutnya teman anak2 pulak..


Qistina's



Qistina dan Shashal dah dapat kasut idaman mereka,  si Ain plak tak nak beli tahun ni... dah banyak kasut dia kata.

Alhamdulillah Syg...
Teringat 1 artikel yg Mama baca...
Tiada yg namanya KOLEKSI melainkan semuanya itu akan ditanya dan diperhitungkan nanti di akhirat 1 per 1.  Nauzubillahiminzalikkk...
Terinsaf plak..

P/s  :   Kisah2 belian kasut pada raya2 di tahun2 sebelumnya ada di entry ini dan ini dan ini juga.



8 comments:

  1. tahun ni xdak kasut raya jugak sbb ade few yang masih ok. beli yang sesuai nk pakai utuk semua hehe.. tapi memang CT tak suka shoes hunting sebab susah nak berkenan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sbb tu saya sengaja beli kaler hitam biar senang nak match utk semua kaler baju.

      Delete
  2. kami pun takde kasut raya, kasut pakai majlis2 kawin tahun lepas...still molek lagi :D

    ReplyDelete
  3. Salam 26 ramadhan, Maznee singgah blog walking. Amboi rangginya

    ReplyDelete
  4. Mak aikkkk tingginya kasut..

    Saya mmg xder kasut raya, pakai le sandal yang ada, maklumlah mak2, anak2 & suami didahului..

    Hati tengah panas ni, tiba2 baju raya si dara hilang di kedai jahit, hantar beberapa minggu lepas 'nak repair' . (mekanisma bela diri, sib baik ada baju raya lain.. hu3)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laa siannya anak dara Umi. Saya pernah juga tailor hilangkan kain tp dia ganti kain lain yg seakan2 sama kaler & corak.

      Delete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.