Friday, June 22, 2018

Bila kami happy... dia automatik sama2 happy

Assalamualaikum..


Abaikan plastik2 bungkusan potluck tu..

Macam tau2 je yg kami memang nak ajak Joco bergambar sekali pagi tu, lengkap 6 ahli berbusana hitam.  Alhamdulillah,  elok pulak beliau  tunggu kat port tu stand by seawal pagi dgn muka yg konon2 cute sambil melihat kami lalu lalang bersiap2 nak beraya. Selalunya masih berdengkur lagi.

So..   Mama nobatkan Joco sbg budak paling behave di pagi raya 2018... dan terhasillah gambar keluarga yg lengkap dgn seekor kucing kesayangan.

p/s   :    Si bulus anda pula bagaimana?.


18 comments:

  1. hihi fotogenik ni Joco pandai dia posing ^^

    ReplyDelete
  2. Si bulus malas nak layan kalau ajak ambil gambar

    ReplyDelete
  3. Bulus saya x suka bergambar..susah sgt

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum dan selamat pagi sabtu ibu ucapkan. Sambung raya hari cuti ni.

    Kebahagiaan ni kan berjangkit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam..
      Ha'ah... berjangkit2 sampai ke kucing.

      Delete
  5. Mama singgah raya petang ahad ni. Semoga sis hepi melayan kerenah kucing. Mama perhati orang sayang binatang murah rezeki.

    Kirim kangaroo satu. Boring bagi makan kucing hari hari

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dilimpahi rezeki ye?. Aamiin...
      Kangaroo memang friendly... tapi besar gedabak plak, tak dpt kita nanti nak manjakan dukung2.

      Delete
  6. selamat hari raya miss mirror...

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum, salah rabu dari mama. Kucing yang manja riang

    ReplyDelete
  8. Terima kasih kerana berkongsi, Ibu singgah ke mari.

    ReplyDelete
  9. Salam miss mirror, maaf sangat2 nk tanya pendapat kat sini. Sbb saya baru terjumpa posting yg miss mirror post sekian lama dulu. Cerita dia mcm ni. Hubungan saya dgn si dia (wanita) sudah 5 bulan. Saya dgn dia dari sejak perkenalan hari raya ke 3 tiada langsung masalah. Bahkan kami keluar dan meluangkan masa bersama2 sehari sebelum benda tu berlaku. Sepanjang perkenalan dan dalm hubungan, saya selalu beringat tentang kahwin pada dia. Tapi saya tak pernah push atau tetapkan tarikh pada dia. Tapi pada hari raya ke 4 macam tu (sehari selepas kami beraya bersama) dia tetiba berubah hati. dia layan saya macam nak taknak. benda tu berlarutan selama 4 hari sambil saya bersabar setiap hari menanyakan apa masalah yg dia hadapi. tetapi tiada respon. sehingga 4 hari kemudian, dia sendiri bagi tahu yang dia dah tiba2 hilang semua perasaan pada saya sbb dia takut akan future and marriage dia. (dia sekarang tggal dan jaga parents dia). Tapi sepanjang tempoh hubungan saya tak pernah ada masalah dgn dia bahkan lagi menyokong atas sikap tanggungjawab dia. Selalu beri motivasi pada dia. dia beri alasan dia fobia sbb jika kahwin dia akan fikir siapa yg akan jaga family dia, dan dia terlalu push sgt fikir mendalam tentang kahwin padahal saya tak pernah push pun. Jadi dia telah membuat keputusan melulu yang dia taknak kat saya dan dia bg tahu dia tidak ada hati dan perasaan secara tiba2 dan mahu tggalkan saya walaupun berkali2 saya pujuk nak selamatkan hubungan ni sbb saya ikhlas dgn dia. tapi sekarang sy biarkan dia dan tggalkan dia kejap untuk tujuan beri dia ruang. Betul tak cara saya miss mirror?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Dik.
      Masa raya aritu ada jumpa parents dia ke?.
      Kak Mirror tanya bukan apa. Kdg2 kita perempuan ni boleh immidiately "tawar hati" bila parent kita mungkin tak berkenan dgn calon pilihan kita. Benda tu mcm automatik.

      Delete
  10. Salam miss mirror, maaf sangat2 nk tanya pendapat kat sini. Sbb saya baru terjumpa posting yg miss mirror post sekian lama dulu. Cerita dia mcm ni. Hubungan saya dgn si dia (wanita) sudah 5 bulan. Saya dgn dia dari sejak perkenalan hari raya ke 3 tiada langsung masalah. Bahkan kami keluar dan meluangkan masa bersama2 sehari sebelum benda tu berlaku. Sepanjang perkenalan dan dalm hubungan, saya selalu beringat tentang kahwin pada dia. Tapi saya tak pernah push atau tetapkan tarikh pada dia. Tapi pada hari raya ke 4 macam tu (sehari selepas kami beraya bersama) dia tetiba berubah hati. dia layan saya macam nak taknak. benda tu berlarutan selama 4 hari sambil saya bersabar setiap hari menanyakan apa masalah yg dia hadapi. tetapi tiada respon. sehingga 4 hari kemudian, dia sendiri bagi tahu yang dia dah tiba2 hilang semua perasaan pada saya sbb dia takut akan future and marriage dia. (dia sekarang tggal dan jaga parents dia).

    ReplyDelete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.