Sunday, December 30, 2018

Melancong Ke Perth Dengan Bajet $30 Per Night

 "Visa pelancong pun dah susah  sekarang ye Sam?". Tanya seorang teman yang ingin melancong ke Perth.

Termanggu2 ai dengan soalan itu sebab masa tu memang tak tau crita... tetiba diberikan link di FB yg membicarakan hal tersebut.

Sangkakan sekadar rumours sehingga lah suatu hari dijumpakan dengan seorang "pembooking" (homestay) yg terpaksa membantutkan niatnya melancong ke sini akibat tak lepas visa.   Punca2 hanya Allah sahaja yg mengetahui.

Maka.. terpaksa lah beliau kansel trip, seterusnya tak dapat lah nak menikmati udara Perth yang nyaman ini, diserikan dengan keramahan penduduknya dan homestay yang tengah offer ini. 1 buah bilik hanya 30 dollars  per night untuk 1 person sahaja uollz!.  Murah sangat dah tu!!.

Ok ini bilik2 dia ye...
Pilih la mana satu uoll nak..







So anda dinasihatkan apply lah dulu visa sebelum booking.   Tentang bajet.  Tu ai dah bagitau.... 30 dollars 1 bilik (per night) selagi offer masih ada.

Bajet makan?.  Masak sendiri lah.. baru menjimatkan.   Kat sini sepinggan nasi berlauk dlm lebih kurang RM30 ye.

Ok lah...   Assalamualaikum and nitee.  Berminat boleh roger2.  Nombor wassap ai ada kan?.   Kalau takde cari lah kat mana2 penjuru belog ni inshaallah terjumpa.








No comments:

Post a Comment

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.