Sunday, March 17, 2019

Dah dapat berat yang ideal

Mood menulis tgh ke laut sebab sibuk membaca masalah2 seantero dunia..
Kadang sampai ke pagi addicted membaca..
Haha.. 



Cuma satu pesanku...
Jgn percaya sgt dengan apa yg dimanipulasi..
Hingga takut dan terpuruk..
Buatlah kajian sebelum share..
Contohnya kes ragutan tudung di Sydney pagi ini.. it wasn't racial attack... but he tried to steal the car and in the middle of her pulling him... her hijab came off.
Tapi telah ditwist cerita tu kononnya kebencian ke atas perempuan berhijab..
Masyaallah.  Bukan...



By the way... kisah di Christchurch...
Deepest condolences to them..
Itu insan2 yang terpilih.
Allah dah pilih sebaik2 cara kematian mereka..
Di hari Jumaat..  ketika solat.


Satu perkara disyukuri hari ni ialah...


Lama tak timbang... tetiba tergerak hati.  Eh!. Alhamdulillah.. dah dapat berat yg ideal.
Nampaknya kena teruskan minum cappucino..
Haha.... biarpun berkafien.. tapi susu di dalamnya tetap membantu..

3 comments:

  1. woaah bestnya dah dapat berat ideal. i still have to work hard on it. tahun depan agaknyaa baru dapat yang ideal semula =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berkat kesabaran Kak Mirror bertahun2 juga ni Siti... sebelum ni manjang je cekeding.

      Delete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.