Wednesday, March 6, 2019

Kalau Muka Tak Cantik Macam Mana Nak Cari Jodoh?.

Bukan pengikut  Lady Gaga,  malah  tak pernah ambik pot pun pasal beliau... tapi disebabkan video ucapan dan tangisannya masa menang OSCAR kemarin asik lalu lalang dan ayat-ayatnya agak menginspirasikan.. maka gigih ai paterikan kat sini..

                                  Pic tiada kena mengena.. sekadar hiasan



"......all I have to say is that this is hard work. I've worked hard for a long time, and it's not about, you know...it's not about winning. But what it's about is not giving up.  If you have a dream, fight for it. There's a discipline for passion.  And it's not about how many times you get rejected or you fall down or you're beaten up. It's about how many times you stand up and are brave and you keep on going. Thank you!"






Ya la kannn....  If you have a dream.... fight for it... gurlz.    There's a disipline for passion.  Soal   jodoh  pula usah dipikir sgt..  serahkan kepada Yang Maha Esa je.   So selagi uollz muda belia ni... kejar je lah cita2 dlm pelajaran sehingga mampu membahagiakan orang tua.


Pebenda tetiba cerita pasal jodoh plak ni?.   Oh sebab aritu ada kawan ai minta bincangkan topik ni...  tapi berhubungkait dgn anak beliau. Sorry lah ai blogkan kat sini plak..  sesaja k!.  Kot ada yg ingin memberi buah fikir... kita raikan perbezaan.  Lagi pun bukan anak you je yg pernah suarakan dilema ni...  kawan ai pun ada sorang yg inferiority complex sgt macam ni..  sokmo ngadu.


Topik dia.... "kalau muka tak cantik, macam mana nak cari jodoh..?".

Kami belek2 pic.   Hidung mancung.  Cantik!.  Kulit hitam manis.   Remaja sunti lagi.  Emmm... btw,  elok juga kalau tak perasan cantik,  di situ dah timbulnya satu kecantikan.

"Kenapa boleh terasa macam tu?".  Soal kami sebagai panel "hakim".

"Mungkin sebab kawan2 lain dah ada boy friend kot?".

Ohh  I  see.    Kasihan ye.    Lagi pun muda sgt.

Well.   Ada boy friend bukan penanda aras KECANTIKAN..  tak ada boy friend bukan petanda tak cantik.    


Lagi pun cantik itu kan subjektif.  Boleh jadi kecantikan mu tidak "diiktiraf" oleh masyarakat sekolah mu atau kampung mu...  tapi.. mungkin di negara lain kau umpama ratu.  Ha gitchew..

Yang pentingnya... asli.  Tak pakai susuk atau seumpamanya.   Jika redho atas apa yg Allah kurniakan apa adanya... inshaallah ada la tu jodoh yg baik menanti.  Optimism is a happiness magnet, if we stay positive.. good things and good people will be drawn to us. 

I have seen beauty in people who were call UGLY and I have seen the devil in the most angelic faces.




P/s  :
Jodoh kdg2 muncul dlm situasi yg tak disangka2...   tak semestinya cuma dlm ruang lingkup kita sahaja..  dunia ini luas.   Dan bila ia muncul... kadang2 tak sampai seminggu kenal pun boleh meminang... begitulah keajaiban Allah.





































No comments:

Post a Comment

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.