Wednesday, April 10, 2019

Ibu Yang Ceria Penting Untuk Anak-Anak

Assalamualaikum and hi..


Byk sgt photo dlm phone.  Meh bagi dia clear semua.  Hari ni kita bina buku baru.. lupakan yg silam.




👈  La si Ain up status ni plak semalam.. 😅😅.  Aduh duh duh anak ai ni...











Sambil menguli tu memang ai ada bual dgn dia. 

"Ainnnn...   Ma tengah geram dgn orang arini, so  Mama nak masak macam2 hilangkan stress..  Makan la karipap ni,  atas meja pun ada mee hoon goreng.   Jap lagi Ma masak capcai plak..".



Biasa ler puan2... hidup di alam yg fana ini.  Ada masa kita "merengkel dgn orang".  Itu semua normal.
By the way, don't ever2 advertise your emotion, no market at all.   


Yang pentingnya asal bukan moody dgn somi and anak3 sudah ler.   Anak3 sebenarnya bukan perlu ibu yg perfect sangat pun... tapi yg penting ibu yg happy.   Ibu yg happy memberi effect2 penting untuk keluarga yg ceria.  Ibu yang cembrut... anak3 pun akan terpalit cembrut. 


Ok la.. malas nak bebel.. motif tadi kan nak clear pic2 ni je..





Mak ai pun ceria orangnya.  
Beliau  suka makan pucuk betik..
especially masa menyusukan kami kecik2 dulu.  Ai plak kalau dibagi RM10 pun tak nak la.. Pahit!.  RM1k baru nak.  Hua ha..






First time mkn buah tin segar.. yg kering biasa la..
Agak ragu2 mulanya sbb tak faham nak mkn dgn kulit2 dia ke tidak.   Malas nak google.. last2 ai potong2 dan makan.  Alhamdulillah masih hidup sampai skg



Kakak ni jual baju raya kat pasar..





Anggap la yg mancung itu hidung mat saleh..
Jgn nak kuningkan buah terung special ni ye.
(Masa ronda2 kg org).


No comments:

Post a Comment

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.