Thursday, April 4, 2019

Entri Untuk Guru Di Malaysia

Masyaallah!.   Tugas pendidik amatlah mulia, pengorbanan mereka tak mampu diterjemahkan dengan kata2. 

Rasa macam ramai guru di kalangan silent reader belog ai ni kan?.   My siblings pun majoriti pendidik,  so ai kongsikan checklist ni untuk panduan.

Bila membawa pelajar ke luar dari sekolah utk program koko @ kurikulum, pihak yang terlibat mestilah menyediakan :

1) Surat Punca Kuasa yg telah diminitkan beserta cop.

2) Surat Kebenaran Ibu Bapa telah dilengkapi dan dibawa bersama.

3) Surat deklarasi kesihatan telah dilengkapi dibawa bersama.

4) Surat Kebenaran membawa kenderaan sendiri utk pengurusan pelajar dari pengetua (memastikan Road tax dan Insuran kenderaan sah tempohnya).


Senarai semak ini adalah sebagai panduan dan sebarang keterangan lanjut bolehlah dirujuk dengan pegawai kokurikulum PPD masing-masing.


p/s   :   mood sedih  :  kawan lama eksiden.

8 comments:

  1. memang dilema kak kalo kena bawa budak kemana2. ya Allah seram sejuk baca news baru ni.. tabahla guru2 sekalian..

    ReplyDelete
  2. Oh. Entry berikutan kes yg berlalu smlm tu ya . Ngerinya . Moga dijauhkanlah drp perkara mcm ni . Ada masa mmg kena bawa murid. Xleh nk elak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Cikgu Aisy...
      Drive elok2 ye. Selebihnya tawakal.

      Delete
  3. Itu pun kadang2 guru masih boleh di bawa ke mahkamah

    ReplyDelete
  4. kesian guru2. Semoga semua yang di atas telah dilakukan oleh guru terbabit sebelum membawa pelajar keluar dari sekolah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hanya doa mampu dipanjatkan utk seorang sahabat lama yg mulia sikapnya dari zaman sekolah.. Yan. Religious and genious.

      Delete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.