Friday, April 12, 2019

Ya ke raya dah tak meriah?.

"Kenapa raya sekarang tak meriah macam dulu?".  Ulas beberapa group dan page di FB.   Disahut sokong oleh beberapa komen penduduk bumi.


OMG!! You guys took that words right out of my mouth!.   But that was few years ago ye!.    Zaman kemurungan kot masa tu?.    Haha.  Teringat lagi... beli kasut lelawo tapi still tak happy,  buat kuih.. tapi hati tetap biashe2 je...
Tak ceria mana..


Tapi.. itu masa tu lah.   Sekarang ni ai dah "haramkan" kata2 negatif tu  dari kamus hidup.    Sekalipun disambut sederhana, nak rasa meriah di hati.    Kemeriahan itu tiada had umur ye...  tak perlu jadi kanak2 semula untuk berasa happy.   Kita ada kawan2 yg sayang kita,  ada kucing yg selalu mengiau kalau kita sedih.. itu pun boleh buat kita happy.


Cara nak bagi meriah... belikan anak2 dan suami persiapan raya.     By the time kita deal
dengan peniaga on line tu pun hati kita dah mula berbunga2 gembira nampak macam2 patern ada... padahal barang blom sampai lagi. Haaaa...



"Raya tak meriah tak apa... yang penting puasa meriah."   Kata suami  semalam bila ai tanyakan isu yg melanda netizen Malaysia ni.

Itu ai setuju!.


Eh!.    Pic ni lagi?.   Semalam tak sempat nak ulas tentang sandal2 ni.  Tu yg upload lagi.




Pelik juga...  ambik saiz lain2..
Tapi kedua2nya muat kat kaki ai plak.
Sebab tu kot ada offer... buy one, half price for second item.
Niat juga di hati nak belikan Mak kat Malaysia..  tapi bab measurement ni ai kurang yakin sikit la Mak..  sorry Mak..

Puas hati dapat sandal2 ni sebab bebas hinzir..
dan selesa di kaki..
Banyak branded item tapi meragukan..







Sebenarnya kalau nak munculkan effect2 keriangan raya ni Dik Non.. tunggu la masa perut lapo bulan puasa nanti.  

Btw,  bab shopping atau seumpamanya, kita jangan melihat hijaunya laman orang lain,  yang sikit ini pun sudah cukup membebankan untuk kita hadap di "sana" nanti.   Kata ustaz. 

Baju raya anak3... ai belikan sehelai sorang je tahun ni sebab berdasar pengalaman last year,  balik mesjid je dorang dah tukar "uniform".   Raya kedua je dah tak nak berbaju melayu dah.

Ok la...  assalamualaikum..















4 comments:

  1. sebenarnya meriah tak meriahnya raya tu atas kita sendiri kan

    ReplyDelete
  2. Haha. . Saya rasa mmg atas keluarga masing2, org subang jaya ni kalau suruh buat karangan pasal sambutan raya, mcm2 dpt tgk. . Ada yg meriah sgt, ada yg mcm xraya pun ada. .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada juga ye budak2 muda yg tak rasa meriah raya. Mak ayah kena bawak dorang menziarahi sedara mara tu.

      Delete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.