Saturday, June 22, 2019

Rahsiaku Dan Kak Ogy Ahmad Daud. 🤣

"Cantiknya Kak Ogy zaman tu.. manis dan tak jemu dipandang.  Kecil molek  iras2 Lisa Surihani.."

Bermonolog ai  dalam hati seminggu dua ni.. angkara tergoogle youtube dan terpandang filem lama beliau tapi tak sempat tonton pun.   Busy kan.

Tetiba malam tadi tengok IG....... Eh!! Kak Ogy share masakan ai kat newsfeed beliau.
What a miracle!.    Moral of the storynya... Bila kita teringat org..
Rupa2nya org tersebut sedang "ingat" kita ye?.
(Haaa... bukan ingat mcm mana la kan.. maksud ai tu.. org tersebut sdg berbuat baik pada kita).
Kalau tau beliau nak share... lagi mengerlip ai hias lauk tu. haaaa😜.
Yes I know... Pic tu ai DM beliau sebagai tanda terima kasih, satu cara adab berguru.  Tapi ai crop je dari IG story .. sebab nak cepat.




Sama2 Kak Ogy.    Alfatihah untuk :
Allahyarhamah Hjh Maimon Mat Aris
Allahyarhamah Hjh Saadiah Baharom





Terima  kasih Kak Ogy bagi resepi tu. 
Btw.. untuk follower belog ini.. yg nak recipe, kena DM kat IG Kak Ogy personally ye..  ai tak boleh simply2 share tanpa mintak izin beliau ...  😁😁😁.   Takut kalau terlanggar pantang,  nanti ilmu diajar jadi tawar.. terkurang masin pulak.. . kekeke... just kidding. 


Older posts :-






8 comments:

  1. Ada juga situasi 'kita asyik ingatkan orang tapi orang tak pernak ingatkan kita'.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhh tu mungkin ada halangan2 tertentu yg menghalang.. yg tak dapat diterjemahkan.

      Delete
  2. Waw.. Kerlas gtu.. Dipetik nama oleh retis gtu... Sedap ya masakan dgn resepi kak ogy? Saya rasanya kalau kes ni, pernah juga berlalu tapi setakat ni mcm sya teringat benda yang orang lain sampaikan pesanan dan saya terlupa buat.. Ingat benda tu semula bila orang di sana mcm tertanya2 saya dah buat ke belum. Haha.. Kira sama situasi ke x ni. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah Aisy... sedap!.
      Lagi2 kalau ada sambal belacan dan ikan kering.

      Utk soalan kedua : Haaa!. Itu kira sama kes la tu!.

      Delete
  3. mood memasak tengah ke laut ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..Yan, Kak Sam kalau mood masak ke laut, nampak menu macam2 kat instagram tu tak pasal2 jadi rajin balik.

      Delete
  4. Wow seronok bila dapat pujian begitu. Artis terkenal pula tu.. Lepas ni nak follow IG Miss Mirror..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh thank you. Bagitau apa IG you LZ.
      I'll follow U back.

      Delete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.