Wednesday, July 24, 2019

Restoran Dato Chef Wan - Review

Ni lah padahnya upload pic throwback..
Terus terliur tengok menu2 Restoran Chef Wan ni.

Ain tak dapat join masa tu sebab dah balik Perth lebih awal... so ni Mama cerita balik untuk dia.   Walau post ni merupakan kali kedua selepas IG story yg kurang diperincikan.


Alkisah pagi tu kami ada appointment kat KL dengan tak sempat sarapan,  punya lah kebulur.   Cakap dengan hubby... nanti lunch kita belanja Mak (ibu mertuaku) makan paling sedap.. sian Mak jadi penunggu setia sedari pagi ikut kami gi keja.    Tetiba plingggg... teringat Comei makan kat restoran Chef Wan.  Apa lagi... Mama pun roger2 Auntie Comei untuk dapatkan lokasi.   Sebenarnya nama restoran tu pun Mama tak tau, walau sedia maklum Dato Chef Wan yg punya.  Haha.. nampak naw lama tak balik.



De. Wan 1958 by Chef Wan

The LINC KL
Lot 2 – 2, Level 2
No.360, Jalan Tun Razak
50900 Kuala Lumpur 
Malaysia


Actually.. nak pegi.. kena booking dulu. 

Teruja MIL dan hubby,  walau meredah jam... both memang peminat DCW.


Alhamdulillah.... memang SEDAP GILER kesemuanya...  berbaloi2 dgn harga.   MIL pun puas hati sebab layanan DCW pun tip top.    Lagi2 pada warga emas... menceria suasana dgn gurau2annya.

This is al carte..


sotong bakar

kerabu betik

kerabu pucuk paku

kari ikan

pengat




ok Mak.. kita upload tgn Mak sbg bukti Mak dah jumpa Chef Wan ye.. hihi

bubur pulut hitam


Sedap2...  even just bubur2 dia ni.. 
secukup rasa.. masin, lemak, manis





Muka kami dah ditenggelam dek aura DCW yg menyerlah2..  haha.. so kita  sensor ye. 
(Gurau je.  In fact selama ni pun ai tak pernah publish  muka family kat belog ni punnnn...) 


Thanks Comei for yr good suggestion. 




3 comments:

  1. saya yang memang duduk kat Malaysia pun tak pernah sampai lagi ke restoran DCW

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sheila - Kami ni pun nyaris2 tak dpt masuk sbb tak booking, tapi kalau dah nama rezeki.. finally dorang bagi juga masuk walau pun org ramai sgt.

      Delete
  2. tak pernah pegi pun lagi. i guess i'll never have the chance to

    ReplyDelete

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.