Monday, July 1, 2019

Tetiba Teringat Kawan2 Di Alam Barzakh

Tetiba pagi ni teringat kawan2,  kenalan2,  sahabat2,  yg telah kembali ke Rohmatullah.    Alfatihah buat mereka semua.  Harapnya post ini menjadi asbab keinsafan buat diri sendiri yg semakin dekat dengan kematian. 

pic ni macam baru semalam je snap..
saat2 minggu pertama merantau di bumi Perth..
meneman suami memancing.. 


Berbalik pada tajuk...

Ai doakan moga  allahyarham dan allahyarhamah  di tempatkan di kalangan roh2 para Syuhada.   Aamiin.

1).   Allahyarhamah Megawati Siman -  walaupun tak kenal rapat tapi kenal lah sbb 1 tempat belajar di Kuantan.  Terkejut sgt. Ya Allah.. rasa macam baru semalam je beliau diperkenalkan oleh Hjh Suhailah Philip, menikmati sepoi2 angin Teluk Cempedak.
               
 2).   Allahyarham Azharuddin Mohd Jemangin.   Meninggal beberapa bulan lalu. Dulu berjiran dgn anak sedara ai kat JB.  Kalau anak sedara ai baca ni harap2 mereka tahu.. Abg Azhar dah meninggal.  Dpt berita pun melalui FB tag.

3).  Allahyarhamah Salfiah Abdullah - schoolmate kat JB.

4).  Allahyarham Raihan - Pun dpt berita dari FB tag... Jamnah.

5).  Allahyarham Zaidin Laim.

6).  Allahyarhamah Mahani Miskan, my causin..  lepas bersalin dlm beberapa minggu kot seingatnya beliau dijemput oleh-Nya.  Now baby tu pun dah besar.

7).  Allahyarham Farid Marsam.

8).  Allahyarhamah Aslimah Sapani.


Ada 2, 3 lg sebenarnya tapi ada yg tak ingat nama dah..    Apa2 pun moga mereka bahagia di alam sana. 

Hidup ini persinggahan cuma..



8 comments:

Komen anda adalah tanggungjawab anda sendiri. Admin blog tidak akan bertanggungjawab atas komen yg berbentuk umpatan atau kejian.