Sunday, December 13, 2009

HA.. YANG NI BARU BETUL KAMI BALIK KG..

Kalau last week MS menyangka MM ada di "Kashmir" tapi this week mmg betul kami ada di kg.. tapi bukan di "Kashmir" sebaliknya ke "Syorga Bonda" (Bonda IRP).

Sbg bukti...



penat ni baru sampai.. sib baik tadi kami dh makan di Nandos.. mlm ni tak ada yg jadi "champion" mcm selalu tu.. sbb kami mkn satu set utk semua.. semua dapat serentak... so .. semua adalah JUARA!!!

kt kg kami sempat makan mee hailam kat Jeng Kuan...


tapi sebelum sampai ke syorga bonda tu kami lebih dulu makan kat satu kedai ni.. dia ada jual pecel sayur ni.. or org pggl mungkin gado-gado.. teringat kwnku K yg suka sgt makan pecel ni..

kat Jeng Kuan.. MM order rojak petis ni.. dr aritu nk makan rojak petis kt Tasik Y tapi takde rezeki.. kedai asik tutup je... (raya haji masa tu kan..)

yg tak hensem ni Oneng... baru kematian adiknya si Comot.. entahlah dipatuk ular agaknya.. sejak adiknya mati 3 hari lepas baru dia nk bermanja2 dgn mama longnya ni... kalau tak jgn harap nak bermain2 dgn MM..


klu anda ternampak kelibat wanita tergedik2 snap gmbr pokok nipah kat tepi tingkap Jeng Kuan ni smlm.. itu la wanita yg namanya Makcik Mirror... al maklum... MM ni nama je KG GURL... tp tak pernah nmpk buah nipah ni... anyway tak tau la MM betul ke ni pokok nipah? klu silap.. sorry eh...

satu alternatif utk Shashal yg rindu nak minum PINGGU WAWA.... apa itu PINGGU WAWA? sila rujuk kamus Shashal... tak sangka ramai yg rindu nk minum PINGGU WAWA tu... cikgu budak2 tu pun kata.. kalau ada lagi.. pass la lagi... berkotak pun diorg bleh habis.. hahaha.










3 comments:

  1. lama x makan2 di jeng kuan..ada lagi rupanya ye sam tempatni..lama dulu pergi kat c2.."kasmir" gak tu..ada kenangan hehehe...ti lah rajin2 balik kg ajak ARBA..cian dia x tau ad tempat makn diBP..asik2 kat jb je..

    ReplyDelete
  2. CELEBRATE ANNIVERSARY IN ADVANCE KE PUAN...ANYWAY HAPPY ANNIVERSARY YG KE....11 KE 12? HEHEHEHE.... CALCULATOR AKU DAH HILANG MEMORY SKT LA...

    ReplyDelete
  3. Ya betul tu Anonymous.. kami sambut anniversary in advance. Tq atas ucapan tu..

    dah 12 tahun dah pun.. kalau 11 tahunnn...hermm.. org bleh salah sangka plak nt... si Ain je umur dah 11 tahun Cik Mous..

    kami pun tak guna calculator kalau nk kira anniversary guna umur si Ain tolak setahun.. kan senang!

    KGee - si Arba tu kena kenalkan dgn masakan "Kashmir" yg lazat2 tu.. tak de tandingannya kt mana2. Kt JB ni mmg x bleh lawan. Lagi2 kt Jeng Kuan, Odean (entah dah lama tak pegi) or Tasik Y. Memang lazat dan cukup rasa!

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...