Monday, January 25, 2010

MENU AKU HARI NI...



mee goreng pilihan Shashal, mee tu sebenarnya mcm mee segera tu tp bukan yg ada perencah.. dia jual sepaket panjang.. takde jenama...


speghetti - special request dr Qistina (sorry...dh comot2 baru nk snap...sbb tak pikir nk upload gmbr ni pun pg td... bila tgk kt blog Anis cam meriah je dgn makanan, baru la terpikir nk upload)


kari daging - takde sapa yg request...sesaja nk masak sbb dh lama tak masak kari..


kangkung goreng belacan - kegemaran Ain...

Sah..diorg makan sampai licin... jap lg nk goreng ikan kering plak... babai..

12 comments:

  1. Alamak buat rase lapar makin menggelegak laaaaa....
    Adehhhh....

    ReplyDelete
  2. la ya ke SP? sorry la... tak disengajakan... hehe..

    ReplyDelete
  3. Makan fruits je mlm nih...
    Diet gitu... w/p terasa nak makan macam2 macam yg dlm posting nih... hehehe

    ReplyDelete
  4. la..pulak dah.. boroi sgt ke? dlm gmbr tu cam maintain je tengok.

    ReplyDelete
  5. Bila tengok speghetti tu, baru aku teringat aku punya mee speghetti aku yg dah beberapa minggu aku simpan tak masak2. Nantilah bila aku rasa teringin nak makan aku belilah sos segera yang ada kat market tu... Nama dia Prengo. Tu bila penyakit malas aku dah datang... Dapur pun aku buat lalu je... Eh anak bujang makcik ni macam mat sallehlah pulak... Tengah hari makan speghetti...

    ReplyDelete
  6. anak bujang aku sebenarnya ala-ala jawa, pagi2 nak sarapan nasi tp t.hari dia tak kisah sgt sbb kat sekolah dh mkn nasi pun, mcm2 lauk.. tu pun balik rumah mesti nk makan lg masakan mama dia..pd dia dah paling sedap kt donia la tu, haha..

    Ala...watpe la susah payah nk buat sos manual yg kena beli tomato puree, coriander, herba thyme semua tu..kos lg mahal..beli je sos prego...tp itu pun tak ler tuang kat periuk semata2..kena jugak bubuh bwg2..klu tak kurang la mengancam. Kdg2..aku masak sos yg putih tu..

    Eh ko punya paceri nenas tu nmpk menarik la.. terliur aku.. pakai nenas dlm tin pn sedap gak agknya.. cili kering, udang kering..pastu?

    ReplyDelete
  7. amboi kat rumah pun berkabung gak ke....takut kene saman ye...

    ReplyDelete
  8. ala Mei..dia baru balik sekolah tu.. blom sempat bukak baju dah sibuk nk makan... sedap sgt mama dia masak tu..hehe.

    ReplyDelete
  9. seminggu aku makan kat sepital, kepala aku pun dah berat..sure depa letak perisa yg mengandungi MSG..aku ni alah benda2 mcm tu...mulalah kepala berat.

    nantilah bila mood makan dah kembali aku pun nak masak resepi baru yg aku curi dari mak mertua aku. upgrade resepi.

    ReplyDelete
  10. la ya ke? selalu sepital kn jaga benda2 mcm ni? nk tau kena tnya SP..

    eh dulu masa aku beranak, sedap giler sepital tu masak (tp hospital swasta - lokasi dirahsiakan...almaklum kt public ni kan..) mmg sedap sup ikan dia.. sampai time aku pregnant tu terngiang2 masakan tu.

    eh... resepi apa yg ko curi dr mertua ko BB, jgn lupa share..

    ReplyDelete
  11. makan kat cafe sepital la Sam, mak aku yg diaorg bg makan...diet utk diabetic...no choice...kalau aku nak order makanan dgn diaorg boleh tapi rega 2 kali ganda...emmmm..

    nak makan kat luar jauh tpt makan tu..terpaksalah makan kat cafe sepital je...faham2 jelah Hospital Tun Hussein Onn ni specialist utk mata je, so patient tak ramai sgt la mcm sepital biasa, bila tak ramai makanan pun kureng sikitlah (mungkin pada diri aku je lah)...

    resepi masak ikan kaloi....dan ulam yg melancarkan ek!ek! kita....hehehehe...

    ReplyDelete
  12. ikan kaloi? mcm lirik lagu je tu...
    "wahai bondaku...si ikan kaloi...nasi melukut hai sama sayur keladi"... tak pernah aku nmpk ikan kaloi.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...