Friday, March 19, 2010

TERIMA KASIH SUAMIKU

Thanks darling.... sebab....





Pasar malam di Sungai Rengit.. (bukan Rengit Batu Pahat) tapi Sg Rengit di Kota Tinggi...pasar malam kat sini panjanggg... sgt!
byk tempat lg tak sempat singgah mlm tadi sbb
pasar ni terlampau panjang... hujan renyai2 pulak tu...
nanti tak sempat pulak dinner kat tepi pantai tu..



ni je yg sempat disnap!
sebenarnya byk lg jualan kat sini...
tapi segan plak la
nk terklik2....


pakaian2 kat sini murah2 je... makanan tak tau la pulak sbb IRP yg membeli...
MM tukang makan je... makan jagung, kuey tiaw... dll.


kami menginap di sini....

budak-budak and ayah si budak2 tu je la yg swimming2 kat kolam ni..
Makcik Mirror main tepi2 kolam je... gmbr semasa swimming terlalu peribadi untuk diupload...
hehehe... iya la tu!!! MM gurau je lah.. ada gmbr tu.. nanti la senang2 upload di FB.

tapi cuaca pd hari itu hujan renyai2 ..jd tak la sunburn sgt muka I ni...
jenuh melayan budak2 mandi tepi kolam berjam2..



tak melepaskan peluang main pool and ping pong di lobi hotel... tapi bebudak tu je la
yg concuer permainan tu... Mama diorg dah tak kuasa dah!

Dah panjang-panjang tulis ni...sebenarnya kita baru balik dari mana ni tadi Shasal??? Cuba sebut..

"DESAKU.... best la Desaku Mama..."

Salah tu.... kita baru balik dari DESARU! Sebut betul-betul.....
DE SA RU...

"Desaku...." ulang si Shashal lagi...

Suka ati la nak.... Desaku pun Desaku lah...

6 comments:

  1. Desaku... O.k gak tu... Lama tak ke Desaru... Tempat berendut lagi dikenang... Haaa..... Bila masa aku berendut kat situ... Oh... Aku tengok org berendut je... Mana gambar pantainya... Cik ni mcm x tahu aku ni suka pantai... Aku ni org tengok mcm tak suka laut tapi di dalam hati ni ada laut yg terbentang luas tau... Kenapa ya nama dia Desaru...? Banyak pokok ru ke ya dulu...?

    ReplyDelete
  2. gmbr pantai? aku lupa nak pegi pantai.. sbb sibuk sgt melayan budak2 swimming, pastu mlm pulak meronda gi pasar mlm... aku dh lama tak pegi pasar mlm.. tu yg sampai ucap TQ besar2 kt laki aku tu...biar lain kali dia bwk lg..hehehe.

    ReplyDelete
  3. pasar malam......sanggup kumpul duit belanja sekolah utk tuang minyak nak g pasar malam kat parit jayus tu...ada lg ke pasar tu....g sana bukan nak apa pun saja nak jenjalan...sepanjang g situ sekali je jumpa classmate...rasdiah samad..mana dia skrg ni ye??

    p/s parit jayus? betul ke..yg masuk lalu simpang dr parit baru tu....

    ReplyDelete
  4. aku pun tertanya2... ada lg ke pasar mlm Pt. Jayus tu? Nanti kita tnya budak2 kt SMKSM Group FB klu diorg tahu.

    Rasdiah? Aku pun x tau dia kt mana... yg pasti tentu sdg busy melayan anak2 n hubby mcm aku agknya.

    ReplyDelete
  5. pasar malam pt.jayus aku rajin pegi..pkai kain pelekat pun jadik..janji rock!! awek blah2 sane mmg cun2 la bb..aku g saner x beli aper pun..lebih2 beli t-shirt..

    ReplyDelete
  6. Doyok ~ Ko pegi zmn bila ni? baru2 ni ke? awek blah2 sana cun2? aku tumpang bangga bg pihak yg ko sebut tu sbb aku kan awek blah2 sana jugak.... aku tau sapa yg kau maksud tu... budk kg Pt ****** tu kan? Owh.... hebat..hebat kwn aku ni.. gi Pasar berkain pelekat.. bohong jelah.. x pernah aku nmpk mahkluk berkain pelekat kat Pasar tu. Yg paling senang nk gi pasar si Rizal la sbb berbisik2 dr rumah dia pun dh boleh dgr dr pasar tu.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...