Wednesday, April 14, 2010

BESTNYA KALAU KITA BEBAS DARI DOSA...mesti cute macam baby.

Kenapa kalau kita nampak baby lalu depan kita
(cth kt shopping complex)...kita macam nak toleh
dua kali... itu MM punya perangai la....
tak tau pulak anda macam mana?

Ala...anda pun tahu kenapa kan? Selain sebab cute...
sebabnya ialah
muka diorg belum ada dosa...
sebab tu la kita macam asik nak tengok dan tengok
dan tengok lagi..
best kan kalau sepanjang hidup kita tak
pernah langsung berbuat dosa
(tak kira la dosa mengumpat ke...dosa dengan orang ke).
.. mesti muka kita cute mcm baby...



Si hero tengah " caj bateri"....
bila "bateri" dah full...mesti dia berjaga sampai pagi kan?
Tapi tak tau la MM dengan baby yg sorang ni??
Kalau anak MM memang macam tu...
time diorg baby...siang "caj bateri"
malam berjaga la jawabnya sebab dah banyak tenaga
tersimpan...rajin sgt caj!

anak siapa ni? angkat tangan??

Last week MM gi hospital tengok
"si temblek" ni la... sib baik sempat...
pegi dah la pukul 1 lebih.....
(pukul 2 ptg waktu melawat tamat)

tertinjau2 juga
kot2 ternampak si Ina Bob... tak nampak bayang plakss......
Si Temblek ni memang betul-betul temblek tau...
adorable.....
My IRP kata... putih melepaknya budak tu.....
(eh tak tengok mak sedaranya ni mcm mana????)
wahahahaha...
Mak Sedaranya ni putih ke putih buatan?
ke coklat?

Bila MM berbisik kat telinga dia..
dia macam faham plak...bergerak2 ekor mata dia
yang tengah zzzzz tu...


Ada kemusykilan ke dengan entry di atas?
Jawapan adalah spt berikut :
1) Temblek adalah satu cara org2 jawa memuji bayi
(telah diterangkan di dalam entry sebelum ini)
2) Lain2 kemusykilan tentang bayi itu ~ sila rujuk jejaka ini.




No comments:

Post a Comment

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...