Saturday, June 5, 2010

ADAKAH BERBLOG PUN ADA MUSIM??

CERITA DI BAWAH TIADA KAITAN DENGAN SESIAPA
jika mcm "terkena" itu sekadar kebetulan sahaja.


Ya ya je I tulis kat wall FB nak tido awal konon...... sudahnya lepas menutup paip utama depan rumah dengan penuh ketakutan sebab dah mlm2 buta, I sambung lagi update blog ( kenapa kena tutup paip..ada cerita sebaliknya....Lain kali cerita).

Ni ler usaha2ku yang tak menjadik tu......
dari wall FBku :

"marilah kita tido lebih awal sikit supaya cun........ sebelum tu nak bermadah pujangga dulu..." the way to man's heart is through his stomatch...the way to woman's heart is through your wallet".....byee....."

entah apa2 la I tulis ya... nanti orang ingat I ni materialistik plak menyebut2 tentang wallet tu.......... Biasa la tulisan orang tengah kemamai........tapi sekarang dah kembali segar dah mataku ini, setelah wajahku dicuci-cuci dengan bersih sekali... ditambah dengan jamu yg baru ku makan tadi untuk sebelah malam ( 2 biji pagi, 2 biji malam).. Biarlah orang tak suka makan jamu dan I sesorang je suka makan... yg penting jamu tu tertulis "menghilangkan rasa letih dan MALAS". Persoalannya sekarang I takut terus-terusan ditimpa kemalasan.

I update blog ni pun sebab takut dituduh MALAS. Takde sapa yg tuduh... I sendiri yg menuduh diri I..... lagipun tadi terbaca di blog seseorang tentang luahan rasa sedihnya sebab blogger2 yg dulunya tumbuh bagai cendawan akibat kejayaan Red Mummy (I yg agak je, mungkin sebab kejayaan beliau tu la kot orang berkobar2...sebab ekoran dari berita kat Metro tu bagaikan ledakan gunung berapi je orang berpusu2 membina blog) tapi dengarnya sekarang macam dah ramai pula mula beransur2 slow... mungkin sebab faktor masa kot... atau...

ataupun ada yg berblog sebab nak mengejar income sangat kot.......pastu bila income yg diharap mcm tak seberapa terus tak minat dah nak berblog lagi... bukan la tak boleh mengejar2 duit ni puan2.....sebab itu memang hak anda, masa anda, bil anda... tetapi kalau dah terlampau membuat pengharapan yg tinggi selalunya bila apa yg diharap tak menjadi terus give up.....Baik berblog dengan happy2 je...... yg penting kita buat dengan rasa minat... rezeki tu kan datang dari Allah.

Tu la I ni......dah kemamai2 pun masih nak update blog lagii..... entah apa-apa la..... byeee.......ngantuknyaaaa...






l









6 comments:

  1. aku br jer balik umah..nk tido mate lak susah nk lelap..mmg tgh mamai pun..br balik dr berfoya2 yuhuuu!!plan nk balik kg pas subuh kang..so layan blog kejap..aku pn dh lamer x update blog.. ntah la mungkin sibuk tp org lain boleh plak update (sekadar alasan jek)..tp aku 'suspek' la kt ko sbb ari2 ader jek yg ko bebelkan.. dulu-dulu bukan men lg ko erk.. pendiam abis..ckp pun sepatah2 bila org tegur

    ReplyDelete
  2. Hai Doyok... aku pun tertanya2 jugak ttg misteri "kehilangan" ko, kalau si Comei tu aku tau..sbb busy aritu cuti pjg anak masuk wad, jd agaknya byk benda la nk catch up blk kt opis dia, BB agknya pulak sibuk dgn misi BBKB38 dia.. Cikli maybe sbb tgh sedih rumah kena rompak.. yg aku heran ni sestgh rakan blogger yg mcm makin ari makin susut je ni...

    Apa la pulak yg ko nk "suspek"..aku ni tetap spt yg Dr. Fadzilah Kamsah buat rumusan mengenai kami2 yg lahir bln Januari..seorg yg PENDIAM, baik ati, bla bla bla bla... cuma biasa la bila menulis tentu keadaannya berbeza sikit..kena gedix2 sikit sbb korang asik ckp aku gedix je..dh alang2 tu...aku aplikasikan je dlm dunia perblogkan..hehe..

    eh kirim salam org2 kg..kirim salamm kt Cikli...takziah dr aku..ckp kt dia sabar je byk2..ada la hikmahnya tu...Allah akn ganti dgn sesuatu yg lebih baik..insyaAllah.

    ReplyDelete
  3. betul! jangan nak mengejar duit je, memang payah la kalau dok fikir cmtu.

    ReplyDelete
  4. haha. mungkin diorg frustated kot akak. sebab masa buat blog tu, niat diorg nk dpt income. kan?
    fie x dpt ape pon xpe, janji dpt tulis apa fie rasa, apa fie fikir di sini. skurang-kurangnya, kita berblog neh, xde berisiko nak melepak2 x tentu hala, blk lewat tgh malam. kan akak? dah tentu duk umah, ngadap lappie je.
    bak kata mak fie, selagi x hangus lappie tu, selagi tu la fie ngadap. haha.

    ReplyDelete
  5. MM - kita berblog kan macam tulis diary aje dan untuk luahkan perasaan..hahahhah disamping tulis cerita masak2 ..hehehhehe...

    ReplyDelete
  6. Betul tu Cik Red, Cik Fie & Mama Miraki..

    Berblog ni mcm dairy bergambar cuma bezanya ada benda2 yg terpaksa sensored sikit utk simpanan peribadi..

    Akak setuju dgn pendpt Fie..dgn keadaan kita yg asyik mengadap blog je..(sampai lappy mcm nak hangus), menghindarkan minat nk buat kerja2 tak berfaedah yg lain....

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...