Friday, June 4, 2010

MENANGANI PASANGAN YANG SUKA BERWEB CAM DENGAN ORANG LAIN

Eh ello..... salam...... Kat blog I ni memang ada CCTV.... tapi web cam memang takde..... jangan risau.. jgn risau ya my IRP..... anak2 je yg ada web cam.... I tak pernah sentuh pun laptop mereka tu.

Sungguh pun begitu.....Heran tau I ni.........sebelum tu nak puji dulu.... hebat kan orang zmn dulu kala yg menciptakan tulisan... uoll tau tak........... bila I baca entry you all kan....... I siap boleh bayangkan SUARA you all macam mana... tapi tak pasti la betul ke tidak imaginasi I ni....

Dari gaya penulisan juga I kadang membayangkan...... ooo gaknya minah ni suara dia manja kot... yg tu mungkin serak-serak basah.... Kakak yang ni agaknya lemah lembut... keibuan..... ( Macam ada 6 sense plak padahal I cuma agak2 je la.... hahahaha... entah betul entah tidak).......... I tak tanya lagi pada mirror mirror on de wall pun........ I cuma membaca ikut lenggok bahasa yang you all tulis kat entry tu je.... agaknya betul la kot prasangka I ni......

Blog adalah melambangkan imej individu tersebut... Kalau blog GEDIX....... maka gedix la orang tu. Huhu.......... aku tak gedikkk tolongggg!!!! Sebelum pegi kpd tajuk yg ingin dibincangkan... I nak buat satu pengumuman kenapa menggunakan ganti nama I dan U kat blog I ni...... td kan...kat FB (akaun FB I yg lagi satu tu)...... I ada tanya dgn member2 I pasal penggunaaan ganti nama diri ni (tentang penggunaan perkataan "AKU ENGKO" dlm komunikasi seharian).... I tertarik dgn pendapat kawan I ni...... dia kata kalau guna I & You ni nampak macam jiwang.... jiwang plus gedix...... setuju jugak la I tapi kalau I ni pulak....bukan pasal I nak menjiwang........I suka guna I - U sebab ringkas......... before this kan I suka guna nama MM kan... MM = Miss Mirror......... pastu fikir2 macam tak sedap je bunyi....... dah tu kan ada org lain yg ada nick MM I tengok kat shoutmix mana2 tu...... I macam tak sedap ati la sebab dia tu budak lelaki......... nanti orang ingat itu I pulak....... I klu cakap kan manja2...... budak tu pulak.......biasa la budak lelaki kdg I tengok dia tulis gaya lelaki la..so, supaya orang tak keliru..... I pun mansuhkan la penggunaan nama MM di mana2 shoutmix bila nak berblogwalking dan jika nak tulis entry lebih selesa je ber" I - you"......... lagi memudahkan I nk taip. Kalau nak dikatakan I & You ni bunyi macam gedix........ohhh ok le tuuu.... sesuai la dengan tema blog ni pun kan.....MARI MENGGEDIX SEBENTAR.........good idea la tuu.. kalau bersaya2 nanti lari pulak dari tema...

Apa kata kalau...

Di samping I nak memuji kisah orang zaman dulu kala yg menciptakan tulisan......... I nak suggestkan la untuk pencipta2 PC kat dunia ni satu perkara untuk menangani isu-isu pasangan anda jatuh cinta dengan orang lain di alam cyber....


kalau gambar pun blurr blurr mcm ni.....org pun sakit mata nak tengok kan?

Begini puan2.........I tau memang ada camera trik kat web cam tu yang boleh adjust muka jadi cengkung and so on......tapi itu sementara je kan...... khas ketika nak snap photo je kan......... tapi.... kalau la ada terjual kanta cembung permanent yg dipasang pada skrin computer anda kan bagus...... kalau boleh...... reka la satu kanta atau apa saja bentuk benda yg boleh membuat muka orang yang cun melecun jadi huduh dan pelik di skrin computer suami/teman lelaki anda.. bukan takat kat web cam je......tapi segala benda yg cun kat dunia inernet ni boleh ditransformkan jadi huduh............ uoll mesti suka kan ..... mesti you all akan beli dan pasang senyap2 kan? Bayangkan kalau gadis2 yg menggugat kewibawaan you sebagai isteri/kekasih tetiba menjelma PLINGGG!!!!! jadi awek yang paling cun melecun seperti gambar di bawah......... mesti suka kan??? eleh.....jgn nak tipu la.... suka la tu.........

scroll

?

?

?

?



"saya memang cun la awak...." kata awek tersebut ketika chat
dengan pasangan anda....

?

?

?





"cunnya saya.... marilah date dengan saya"...

"ehh.... napa tetiba awak offkan web cam awak ha????.....eh...saya belum habis cakap ni..."







4 comments:

  1. fie gunakan kata ganti nama AKU sebab rasa msg yg nak disampaikan boleh diterima dgn jelas para pembaca. haha.

    tapi klu kehidupan for real, fie byk gunakan nama Fie sbg ganti diri. fie jrg guna i-you, kecuali dlm tenet je, bercakap dgn rakan siber. mcm skrg fie komen akak. mcm neh la bila fie bcakap dgn semua org di dunia nyata.

    psl pasangan yg suka ber-webcm dgn org lain neh, fie pon hairan, dan pelik. takde keje ke nk webcam dgn strangers? org skrg neh, suka btl sembng dgn org x dikenali di YM.

    Ym fie, cuma ada krg dr 20 org, kwn yg btl2 kwn, dan btl2 rapat. sbb fie x suke nk kongsi id dgn org x kenal. jauh sekali la nk webcam. klu nk webcam pon, time Chenta Hati ke oversea sbb bekerja. kdg2 panggilan idd mahal. tp, klu dah ada pasangan tu, mmg x molek la berwebcam dgn org lain.

    kelakar pulak tgk gambar tuuu. hihi

    ReplyDelete
  2. Fie... gmbr tu terapi utk hilangkan tensen2 di tgh2 hari buta ni..hahaha..

    Tentang penggunaan "Aku engko" ni akak tak kisah.. ketika kita mengadap Allah masa bersholat pun kita ckp AKU dan Engkau kan.. no hal.

    ReplyDelete
  3. salam...
    sempoi entri ni...
    ada cerita disebalik cerita..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...