Saturday, August 14, 2010

BAZAAR RAMADHAN TAPAK PESTA BATU PAHAT

Seharian talian streamyx di BP ni dah macam biskut famous amos..now u see..... now u don't.... pihak Streamyx mengesahkan ada gangguan di sekitar BP dan daerah Muar akhir2 ini... mlm ni nampaknya macam dah kembali normal.

Ptg sebelum berbuka ~ (ramadhan keempat)... me, IRP and Qistina merayau ke Bazaar Ramadhan di Tapak Pesta Batu Pahat... pastu singgah kejap rumah nenek.

Hanya gambar dapat menterjemahkan.......LAYANZZZ.......



Tapak Pesta Jalan Bakau Condong yg penuh nostalgia...
nostalgia menyertai pertandingan permainan lalu lintas shell...
dan sekolah kami menjadi Johan!!! Wah!!!

roti jala...


ikan bakar..

kuih kegemaran .... puteri ayu...

eh! mcm ku kenal?? tapi di mana ya?

ikan asam pedas...


apam senyum eno...


air katira..


Kat tapak pesta ni ada jugak jual karipap inti telur ni....
sapa yg nak mencuba...cari la sendiri sekitar bazaar berpusing ni...
pusing2 la ya...nanti akan jumpa sorang adik ni jual...
masih panas lagi dari kuali!!!
Eh I mempromosi pulak.....mcm la I makan..
Td tak jamah pun karipap yg IRP beli ni
sebab arini I sibuk makan mee bandung yg my SIL masak..
Cuma sebab ada org bertanya
kat mana lokasi penjualan
jadi I jwb la ni..... Ha ini la lokasinya Yang....


Byeeeeeeeee.............. SELAMAT BERPUASA, MAAF ZAHIR BATIN.... eh tetiba je maaf zahir batin?... aritu lupa nak tulis, 2 ari lepas dpt reminder dari sorang kawan spt berikut :-

Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan :
"Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:

* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri;
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.

Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah Rasullullah dan para sahabat , dan dilakukan pada hari Jumaat. ~ begitulah peringatan dari sahabatku di FB. Thanks kpd beliau di atas ingatan ini.

P/S : Terlalu asyik dgn tugasan mengklik gambar hingga terlupa nak tanya harga2 makanan tu... sorry..... tapi ianya jauh lebih murah dari bazaar di JB... semangkuk puding coctail kegemaranku hanyalah berharga RM1.50..... di JB RM2.80.

8 comments:

  1. hiii miss mirror, selamat berpuasa dan menyambut bulan ramadan.
    Macam2 pilihan ada di bazaar ramadan ya..sedapnya kuih muih yang ada kat gambar tu.

    ReplyDelete
  2. Hai Mumy Shane...thank u!! Ya mmg mcm2 pilihan..sampai rambang mata.

    ReplyDelete
  3. dulu2 kalau ada pesta pembangunan atau pesta peladang ke selalu g tenguk

    ReplyDelete
  4. Mama Janet ~ 00 ada Pesta Peladang kat Tapak Pesta tu?

    ReplyDelete
  5. Tahun bila johan Shell game? Wakil Negeri Johor ke?

    ReplyDelete
  6. NINDUS - 1987.. takde kesinambungan hingga ke peringkat negeri sbb Shell hanya buat peringkat sekolah2 menengah je..

    ReplyDelete
  7. hi MM...nmpk nye ikan bakar mcm perkarawajib utk u...

    i pon suke, tp biase laa kn..confirm kena ketuk nye kt cni..

    karipap inti telur..sedap tu, i pernah mkn karipap inti mihun..awesome!!

    tauhu inti kentang!!!ok2, br je abes sahur..kang kurang pahala i asek ckp pasal mknn jer..

    ReplyDelete
  8. MS BUBBLES ~ ikan bakar ~ wajib snap je..tp tak wajib beli, kat BP (rumah my MIL) kami tak beli sbb my MIL dah masak mcm2...just snap je tu.

    Karipap inti mee hoon? I pernah nmpk..tp tak pernah mkn..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...