Thursday, August 19, 2010

BORANG RAYA UNTUK DI ISI....

Nama ~ Miss Mirror binti Uncle Don
Baju raya ~ cuma sehelai je.... next week baru beli sehelai lagi .... itu pun kalau ada ikhsan dari IRP...
Warna ~ jeng jeng jeng...........


penat tau I jahit labuci ni..... bagi la
tepukan gemuruh sikit!!!!
clap clap clap!!!!!
Ha.........mcm tu la....

Darjah keriangan menyambut raya pada tahun ini ~ 70%
tahun lepas ~ 90%
tahun sebelum2nya ~ 120%
* berlaku penurunan tahap keriangan di situ........ maybe sebab dah tua kot...

Ponteng puasa ~ dah ponteng..... ala biasa la... kalau tak, bukan wanita sejati namanya...


Program raya yg dirancang pada tahun ini ~ si Comei dgn Zila kata nak beraya rumah aku... entah betul entah tidak. Open house? Takde kot...........

Puan2.......... topik I hari ni sebenarnya ialah ............. darjah keriangan anda menyambut raya pada tahun ini? Agak-agak berapa darjah?

I tahu la uoll yg anak-anak dara tu mesti paling2 150 darjah happy kan? Ada boypren nak datang beraya ke rumah la katakan...... eh hello..... masak yg sedap2!!!

Wish list & check list :-

1) Tudung ariani sehelai je kot... itu pun kalau ada kudrat nk gi butik ariani nunnnn jauh di sana..... ada kudrat ke posa2 ni?
2) Sehelai selendang ala CT.... warna merah hati......
3) Kasut raya ~ kalau ada ihsan dari IRP.... kalau takde... I pakai je la apa yg I ada tu... heh heh heh.
4) Tukarkan duit kecik.....

Ok la......... IRP nak pakai laptop plak...........cerita pun belum abis lg.... nanti sambung lagi la....... byeee....

13 comments:

  1. sis, rajinnya bubuh labuci

    setiap tahun darjah menyambut lebaran 100%, 2 bulan sebelum posa..baju raya dah siap

    Tapi,ujian drNya...tahun nie...tak ada baju raya...guna apa y ada sahaja

    yang penting En Zalie, masih bernafas dan diberi peluang utk tatap wajah ayu...alhamdullilah

    PS: raya ke 4 ayu bt open houses..nai leh singgah ye...

    ReplyDelete
  2. wow..cantiknya die jahit labuci..adah xreti..tadi pun duk pk mcm mane la nak reka2 jahit manik kat baju raya tue...huhu..xder idea la..

    tahap nk raya pun agak menurun gak ni walaupun xkawen lg..huhu

    ReplyDelete
  3. ha'a ya AYU... apa cerita dgn En. Zalie? Akak doakan mudah2an hubby Ayu segera pulih spt sediakala.
    Open house raya ke 4? Thanks 4 yr invitation.. rasanya masa tu Akak still merayau kt kg hubby lg kot...Wah..mesti meriah tahun ni, ramai teman2 blogger dtg rumah Ayu kan? Kirim salam pd mereka semua.

    ADAH - U tau tak... itu ari I bukak balik labuci kat lengan sbb rasa tercabar dgn jahitan labuci yg Adah buat..hehehe..cantik Adah jahit..tp yg dlm gmbr tu jahitan di bahagian leher.

    ReplyDelete
  4. Salam miss mirror...suka baca blog u...riang gembira hehehe

    ReplyDelete
  5. Thanks Norgie... hahaha..riang ria ke? Ada masa sedih mendayu2 tau!!! Thanks following me...

    ReplyDelete
  6. Nak gak isi borang walau MM tak suruh...hahaha
    Nama ~ Mummy G bukan Kenny G
    Baju raya ~ 4 dah siap, 2 akan dihantar ke rumah sabtu ni dan nak kenen kat daddy selai ....tamak betulkan...alah ni sebenarnya baju utk kerja gak
    Warna ~ macam2 ada...but theme color this yr green
    Kasut - 2 passang
    Darjah Keriangan - 100% je (sbb blk rmh inlaw dulu) klu blk PS keriangan naik mendadak 150% (psttt jgn bgtau ddy..)
    ponteng Posa - dah ponteng bosan berekor2 pulak...hahahha
    Open house - insyallah hujung2 raya

    ReplyDelete
  7. Alamak MM, nnt ada orang kata riak pulak...haaa....ahhhh pedulikan la....!!!!

    ReplyDelete
  8. Wah wah MUMMY!!!!! Beraya sakan!! 100% lagi!!! Kalahnya I....napa I cuma 70% ya? Itu la...puas I pikir... apa la yg buat I tak happy sgt raya kali ni??? Musykil betullah...maybe sbb belum dgr bunyi mercun kot?

    Ah pedulikanlah dgn org yg nk kata kita riak.. kita kan sesaja je berblog utk happy2...dah tagline pun tajuknya MARI MENGGEDIX SEBENTAR..maksudnya CUMA SEBENTAR je la menggedix...huhu... I nak happy 200% ni.... mana nak cari lagi 130% tu ya?? Nak kena beli emas sebungkal kot?

    ReplyDelete
  9. hahaha..adah bukan jahit labuci..jahit manik je la..hhihi..

    adah tak jahit bahagian leher..sebab pakai tudung, xnampak..hakhakhak..

    wah..pantang dicabar ni..ekekeke..

    ReplyDelete
  10. rajinnya dia jahit labuci. gigih tahap dewa tu... cantik sgt labuci2 dan jahitan itew...

    ReplyDelete
  11. ADAH ~ I ni kan...kdg terkonfius nk sebut manik jadi labuci.. I anggap 2 benda tu perkara yg sama dan menjahitnya pun sama je lecehnya.

    LINDA ~ tq... tidak la segigih mana pun... just mengisi masa lapang.

    ReplyDelete
  12. wah MM..rjin nye u menjahit

    i bab menjahit ni mmg fail,xde seni langsung..tp bab2 masak ni ok la kot..

    meriah u, bj i simple je.. ye laa..i ni setahun boley bilang dgn jari berape kali je pakai bj kurung..

    ReplyDelete
  13. MS BUBBLES ~ entah la...tengok org lain jahit, I pun cuba2 gak la nak test power.. ikutkan I sebenarnya rimas dgn labuci yg crowded2 ni..tp once a year takpe la kan..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...