Sunday, August 8, 2010

APA JADI KALAU JADI PENGANTIN TAPI DISERANG DEMAM

Alhamdulilah ALLAH S.W.T permudahkan segala urusan...berkat doa anda semua dan atas izin-Nya, akhirnya I sembuh dari demam.... sebenarnya apa yg membuat I risau bukan apa.......sebab pada pukul 12 tghari tadi sessi reunion telah diadakan di kediaman kami... itu la yg I risau sgt tu bila diserang demam malam tadi... sampai I membayangkan.......... agaknya kalau orang jadi raja sehari (pengantin) macam mana la agaknya ya bila BIG DAY diorg kena virus demam mcm I ni?? Nauzubilah kan...... adik2 kan..... itu la.....kena solat hajat banyak2 sebelum tarikh berlangsung....... kalau demam jugak.. alamat la memang kena inject untuk kesembuhan dgn pantas.

Tu la malam tadi sampai I ckp dgn doktor tu......

"doktor...... you bagi je ubat selsema yg paling mujarab....... ngantuk pun ngantuk la...yg penting esok I sihat dan tak demam lagi... tak runny nose lagi"

Doktor pun bagi la ubat paling berkesan... lepas tu I kemas2 rumah apa yg patut then I pun zzzzzzzzzzzz.... sampai pagi...

Mujurlah semua makanan memang jenis menu tunjuk2 je (katering)..... kalau dah niat dari awal I nak masak sendiri tak tahu la apa jadi...

Alhamdulilah pagi tu I bangun dengan ceria!!!

Reunion sekolah lama (tak nak sebut nama sekolah tu kat sini...nanti muncul plak kawan2 I tu kat sini........hehehe....tak nakk!!! blog I ni rahsia... hanya untuk uoll je)..... sebenarnya acara ni dah pun dirancang 2 minggu sebelum kejadian berlangsung...


Alhamdulilah setelah 20 tahun masing-masing sibuk membawa haluan, perkarangan rumah kami menemukan mereka kembali dengan peluk cium & tangisan air mata kegembiraan... mostly mereka ni tak pegi grand reunion yg lepas... tu yg sgt exited bila ditemukan kembali begini.

Rasa sedih plak bila memasing dah balik semula ke destinasi memasing dari jauh dan dekat.....

Ok la adik2..... kalau nak jadi RAJA SEHARI...... tip2nya ialah :

1) Kalau dah sebulan sebelum tarikh pernikahan tu........sebaiknya tak payah la jumpa dia lagi....... baru la SUPRISE!!!! Pasti si dia tak sabar2 menuggu tarikh keramat tu..

2) Jgn keluar senja2...... bykkan berdoa.

3) Mandi lulur, manicure, padicure......... biar wangi satu badan.

4) Jaga kesihatan... jgn fikir yg negatif. Happykan diri selalu.

Itu je la nak tulis..... byeee............

7 comments:

  1. nak ikut lar tips tue..okey gak..

    ReplyDelete
  2. Cuba ya Nurayunni...mcm akak ni dh tak bleh dah..

    ReplyDelete
  3. tapi akak, fie tgk kwn2 fie yg dah dekat nk kawen, selalu diorg nervous semacam. ye la big day kan. dan kdg2 ada yg pening ke hulur ke hilir setelkan mcm2.

    ReplyDelete
  4. bestnye tips dr miss mirror..nati leh la praktis...hehe

    naya tu kalu demam di hari big day...hehe

    bestnye wat reunion..bis tu bile nk jumpa adah laks...:)

    ReplyDelete
  5. Memang le FIE..nervous sgt..byk benda nk fikir..klu byk duit upah je wedding planner settlekan..kita tinggal duduk diam2 je kira hari menjadi raja sehari....bestnya jadi pengantin!! hehe..

    ADAH ~ nak jumpa Adah?? I ni pemalu tau Adah.. nampak je gedik..hehe..

    ReplyDelete
  6. terima kasih atas info kak sam tu....

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...