Thursday, November 25, 2010

Aquaria (Aqwa) - Australia Part III

Kalau di Malaysia kita ada Aquaria.... di bandar Hillary ini pula terdapat Aqwa yang menempatkan pelbagai spesis hidupan air.... terasa lapang fikiran bila dapat "menyelam" (secara fantasi) di tengah-tengah kumpulan hidupan dasar laut seperti shark, ikan pari dan pelbagai jenis ikan yang melintasi di tepi, kanan dan atas kepala kita tanpa rasa malu dan segan... malah "mereka" ini bagai mengalu-alukan pula kedatangan kami dengan "menggedix2" pula... macam tau-tau pulak kami nak snap photo.

Tapi biasalah kan..... syarat-syarat untuk mengambil photo di tempat-tempat seumpama ini ialah.... dilarang sama sekali memasang flash camera kerana dibimbangi akan memeranjatkan ikan-ikan tersebut....




cantik tempat ni... laut membiru... cuaca panas + angin sejuk ~ yg telah
berjaya menggelapkan wajahku...



yang berwarna hijau kat tepi batu ni apa? cuba teka... daun???
emmm salah.....kuda laut.... hampir tak boleh nak cam... yg mana kuda
laut dan yg mana daun sebab lebih kurang je rupa...



lunch time!!!
I masih tertanya-tanya... bagaimana petugas ini (yg sedang menyelam itu... nampak tak?)
dapat mengelak diri
dari dibaham jerung yang beliau sedang suapkan makanan itu?

mendamaikan jiwa..


dah tak fikir dah...sunburn atau pun tidak.... janji dapat jalan...
tapi tika ke salon tadi... rasa bagai ingin
menyembunyikan wajah sendiri bila
melihat kemulusan wajah minah saleh yang
menggunting rambut I tu.... cantik dan muluss lagi gebuz...
(motif penulisan ini ialah : saja I nak bagitau pada sapa2 yg frust dan nak cari calon isteri...
sila la terbang ke sini... awek2 sini memang cun2 semuanya.... standard2 Miss World!)






7 comments:

  1. MM, hany taknampak kuda laut hehhe juling dah kot xleh beza pun huhuhu

    ReplyDelete
  2. Salam

    Bestnyer jln2... mama setakat dpt tengok kuda laut hari2 kat Aquaria KLCC cos just opposite my working place. Kuda laut bleh tengok free aje tak yah masuk yg bayaran tu.

    ReplyDelete
  3. HANY - jgn kan Hany... I yg tengok live tu pun smlm blur2 bila diorg kata yg hijau tu kuda laut.

    MAMAWANA - W'salam.. oo Mamawana keja area2 situ rupanya.

    ReplyDelete
  4. Wah! Sakan berjalan!!! Seronoknyer!

    ReplyDelete
  5. JS & Linda - release tensen.... Jom!!

    Ms Bubbles - sedih pasal yg "hari tu" ke?

    baca ni :

    "memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuan-NYA."

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...