Sunday, December 5, 2010

Mematikan Fungsi Right Click

Sebagaimana direquest di dalam tutriol-tutriol sebelum ini, malam ini Miss Mirror sediakan lagi satu cara untuk mematikan fungsi right click di blog anda. Walaupun cara mematikan fungsi right click ini agak popular di kalangan para blogger untuk menghalang dari artikel dicopy paste... tetapi jika anda tanya I... I tak kata begitu..

Sebabnya kenapa? Sebabnya... percaya tak kalau I kata.. I masih lagi boleh mengcopy artikel anda itu dengan cara lain? Kenapa? Tak percaya? Bagi yang tahu kaedah pengkopian yang I maksudkan silalah rahsiakan... sebab nanti sia-sia saja kita guna kaedah ini tapi artikel masih jugak boleh dicopy paste..

Baiklah... untuk tidak mengecewakan, saya bagi link ini.

5 comments:

  1. kak mirror..... tak menjadi pun.... :(

    ReplyDelete
  2. Itu la yg I pelik tu.. kenapa tak menjadi ya.. memang itu la HTML code yang saya bubuh dlm gadget tu. Takpe.. nanti saya cuba cek mana silapnya.

    ReplyDelete
  3. Natasha - cuba pulak link ni..

    http://www.angelfire.com/fl5/html-tutorial/rclickcode.htm

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...