Thursday, December 2, 2010

Tutriol Menggunakan Komputer Tanpa Keyboard

Komputer siapa yang senasib dgn laptop I yg tersadai kat store tu ~ keyboard tak berfungsi? Sila angkat tangan... Tapi make sure..... ada mouse di tangan anda.. Jika takde mouse rasa-rasanya memang still tak berfungsi jugak even kita buat step-step seperti tutriol di bawah...



Mula-mula pergi pada accesories ...... (yang gambar atas tu I type dekat SEARCH pasal tadi I dah cari kat accesories tak jumpa2 plak (tapi kalau keyboard tak berfungsi nak taip macam mana kan... haha.. pendek kata...cuba dapatkan dari ACCESORIES bendalah ACCESSIBILITY tu ya....

ACCESORRIES ---- > ACCESSIBILITY ----> ON SCREEN KEYBOARD

Nanti akan keluar bendalah ni... ON SCREEN KEYBOARD....

Ha pastu bila dah keluar ON SCREEN KEYBOARD ni.....boleh la type guna MOUSE anda, klik2 je kat atas alphabet tu macam biasa... Hmm....tapi mmg jenuh la kan nak taip satu2 mcm tu... baik2 speed typing 60 wpm... terus hancus... tertinggal keretapi la jawabnya... tapi orang-orang tua kata....takde rotan, akar pun berguna TAKDE KEYBOARD.... MOUSE PUN BERGUNA.... guna je la ya...

6 comments:

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...