Wednesday, January 12, 2011

Segalanya Siuman....

Ello Yangg..... I tgh makan getuxs ubi!

"Eeee M.Mirror tak malu... takde org bertanya pun!!!! Ada org kisah ke ko nak makan apa??!!"kata Tuan Puteri Tudung Bermanik....

Puteri Tudung Bermanik???!!!

?

?

?




ooo ini rupanya....

Aritu I gi kedai buku Harriss, nampak satu buku ni...buku kanak2 kot..
tajuk dia "Puteri Tudung Bermanik"... tapi tak tengok lagi
apa isi kandungannya... ilustration mcm best je tu...

Yg penting... cantik tudung yg Tuan Puteri tu pakai....






ada mcm tudung I ni tak?
oppss!!!....M.Mirror... jgn over ya...
kan smlm baru ckp... "no more gedix2".
pls "siuman" sikit!

Yup! I sedang ber"siuman" ni. Cuaca di perbukitan malam ni pun sgt "siuman" cuma sejukkkk sgt. Terpaksa I menaip atas tilam yg empuk untuk menghasilkan entry ini. Badan pula berlulurkan lotion halia.. (don't worry....my "roomate" malam ni takde... so, tidak la I perlu memikirkan akan aromanya yg ala2 halia hidup itu menganggu hidungnya).

Dari kejauhan, sayup-sayup kedengaran anjing menyalak... tambah menakutkan aku yg memang sedia takut ini... dibimbangi ia (anjing2 itu) melihat kelibat orang-orang halus (kekkeke) atau barangkali orang-orang jahat ingin berbuat onar.

Mahu saja I menelefon Pak Guard untuk bertanyakan....

Tetiba......telefon handset berdering...... tettt tettttt tetttt.......

"Sam..... u nak kirim apa2 tak? Jap lagi I sampai".... fuhhh............. selamat! Hilang sudah segala kengerian.







13 comments:

  1. MM
    nasib malam nie bukan malam jumaat

    PS: MM memang cun lor...

    ReplyDelete
  2. AYU ~ ollolo... apa yg cun tu? Tudung ke org ke katon tu? Apa2 pun thanks le Ayu.. mmg sib baik tau mlm ni bukan mlm jumaat.

    ReplyDelete
  3. memang sekarang sejuk sampai tulang...

    i plan nak beli sweater bulu bulu..
    hahaha

    ReplyDelete
  4. kakakakkaa.. sebijik la dengan rudung bermanik tu.. kekeke

    ReplyDelete
  5. MS BUBBLES - salji nak turun kot... hehe.. Ha elok la beli sweater bulu2.. nt gi obersea dah xyah beli lg.

    Linda - Ya je la tu... hahaha...

    ReplyDelete
  6. KENGKAWAN - gaun dia pun cantik kan.. Jom kita buat!!! ;)

    ReplyDelete
  7. MM getuk ubi ni ubi kayu tu parut pastu kepal salut ngan tepung kemudian digoreng aik?

    Suka makan kuih ni tapi taktau apa ke namanyer.

    ReplyDelete
  8. JS - getuk tu... ubi direbus...pastu dilenyek2 smpai lumat, dikepal2 plus gula sikit...dibulat2kan...dicampak ke dlm tepung (bubuh sikit air dlm tepung tu)..then campak dlm kuali... jadilah getuk ubi. Sebenarnya kan... takyah goreng pun I suka je..janji ada kelapa parut.

    p/s : eh JS, tadi u bertanyakn resepi ke? U cuma nk kepastian apa maksud getuk je kan... ah xpe la.. I terlebih rajin menulis..hehe

    ReplyDelete
  9. kat pasar larkin ada getok segera yang sangat mantopppppppppp rasanya... emmm bila ek nak turun JB lagi...

    ReplyDelete
  10. Mummy Gee - ooo getuk segera dlm paket2 utk digoreng ke? Bestnyaaa.....

    ReplyDelete
  11. mm, nampak kurus ler...eh salah komen eh.hehehe

    cover buku tu macam menarik la

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...