Thursday, January 13, 2011

Tentang Suami Kedekut, Pentingkan Kawan2 dan kerja

Luahan seorang wanita di sebuah fanpage :

"Apa pendapat kwn2 ttg suami kedekut, apabila mendapati isteri ada wang suami mula lepas tangan seolah2 dia tak punya taggung jawab langsung,melebihkan kerja hingga mengabaikan tanggungjawap terhadap tuhan dan tiada waktu langsung untnk beriadah bersama keluarga, namun ada waktu untuk bersama kwn2 membuat sesuatu yg diminatinya"

Tetiba, I menjadi blurr plak untuk menjawab luahan wanita tersebut. Apa punya admin daaa I ni... :P (Ya Allah....baru I tinggal sekejap... my IRP dah jawab point di bawah).... adoyaiiii.... sabar je la I ....) ---> sila baca point dr. my hubby ni ya...(tulisan berwarna hijau ni beliau yg taip tanpa keizinan yg empunya blog )

1.Isteri wajib taat perintah sisuami selagimana ia bukan perkara maksiat.
2.Syurga isteri dibawah tapak kaki suami.
3.Isteri derhaka takde can ke syurga.



Ok la sayangku IRP.... thanks le menjawab tanpa diminta (moral of the story... puan2....sila sign out before tinggalkan laptop anda bersepah2... hehe).

Baiklah ini komen saya yg sebenar :

Oleh kerana hingga sekarang I masih lagi blurr.... maka I masih tidak dapat membuat kesimpulan dalam permasalahan wanita itu.... jadi....

*MOTIF ENTRY ini ialah :

1) Menyeru kepada para suami supaya jangan melakukan perkara2 yg tidak disukai isteri spt disebutkan oleh wanita di atas. Isteri anda akan jadi mencikkk.... anda pun jadi tak encem!!!!!


2) Menyeru kepada para gadis dan dara2 yang nak cari bakal suami... sila pastikan mereka adalah kera sumbang yang tak suka berkawan....


3) Sila pastikan anda mengkahwini seorang taukey kedai mamak.... jadi takyah dia pening2 nak ngeteh2 tempat lain dan jauh dari pandangan mata anda.

11 comments:

  1. ahaha MM, admin nye nasihat ni besh oo, nak nak part kawin ngn kera sumbang tuh...aishhh

    ReplyDelete
  2. Hany ~ rasa2nya mmg susah nk jumpa lelaki ala2 kera sumbang...

    ReplyDelete
  3. hidup hanya sekali..jadi rugilah orang yang tak jadi yang terbaik dalam hidup dia...

    ReplyDelete
  4. Fitri ~ betul...setiap yg kita lakukan di dunia adalah penentu kehidupan kita yg kekal di "sana"...

    ReplyDelete
  5. hahaha..

    mengeteh tu yg tak boleh blaaaa tu...

    kenape lelaki nak kena mengeteh malam2..

    habit je tu kan!

    ReplyDelete
  6. Ms Bubbles ~ klu u nak cari suami, pastikan lelaki tu tak minat minum teh....hahahahaha.

    Kenapa lelaki suka ngeteh? Saja2 kot cari ilham.. bila jumpa kengkawan, tensen keja pun hilang. Gitu ler menurut mitosnya.

    ReplyDelete
  7. pernah terbaca dan terdengar tentang suami kedekut ni... si isteri boleh curi (dibaca ambil) duit suami tanpa pengetahuan suami tapi sekadar untuk perbelanjaan yg sewajarnya (beli keperluan anak or barang dapor) jangan amik untuk beli iphone, ipad ke beg riburaban dah le... hehehe

    ReplyDelete
  8. suami kedekut: bukan kedekut tapi berjimat cermat, demi masa depan bersama...

    Suami pentingkan kawan2: untuk masa depan jugak, kalau family ditimpa musibah, kan bleh mintak tolong kawan2...

    Suami suker mengeteh : kalau pompuan ader mesyuarat tingkap, lelaki mesyuarat meja...meja kedai kopi...

    daaaa....

    ReplyDelete
  9. Mummy Gee ~ betul tu Mummy.. saya hampir terlupa plak point ttg itu..

    Zul ~ Wahaha... hujah yg sungguh bernas dari seorang suami! Moga dpt direnung2kan oleh para isteri.


    Thanks semua...atas segala pandangan.

    ReplyDelete
  10. pandainyer dia menjawab MM tapi klu nak carik tokeh kedai mamak tu...ade ker tokeh tu berminat....yang pasti bleh dapat teh free...

    ReplyDelete
  11. Zai - hahaha... anak dara2 itu kena menebeng kt kedai2 mamak tiap ari klu nk berjodoh dgn diorg...hahaha..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...