Tuesday, January 11, 2011

SIAPALAH AKU NAK MENGATA FATIN LIYANA......

Sejak sorang "teman blogger I yg tersayang" mintak pendapat I tentang entry seorang blogger lelaki yang menegur Fatin Liyana (FL) tu ari.... berbusy body gak la I menebeng di blog FL nak tengok apa benda yang cacat celanya... (to be honest, sebelum tu memang I tak pernah pun masuk blog FL pun....hehehe).

Napa tau   I bubuh tajuk "Siapalah Aku Nak Mengata Fatin Liyana" ni? Sebabnya :

Sebab...

1) Fatin... umur ko berapa sekarang dik? baru 21 ya?

~ Kak Mirror nak ucap tahniah la dik..... sebab dlm usia2 ko yg masih muda belia tu, Allah dah turunkan hidayah untuk menutup kepala..... sejujurnya Kak Mirror nak berterus terang la kan.... pada usia2 hang tu... Kak Mirror masih lagi menggedix2..... hehehe... Itu Akak memang kena respek la kat ko kan.

2) Betul jugak cakap Ustaz Love tu...

~ Entah kat entry sapa tah I terbaca tentang pandangan Ustaz Love (sejujurnya I pun tak pernah masuk ke blog Ustaz Love.... siapakah gerangan beliau tu ya? Sungguh tertinggal keretapi betul I ni). Menurut Ustaz tersebut... "Memula dari bawal, pastu ke jaws, pastu ke... "

"Bawal" yg dimaksud ialah tudung bawal kot... Memula kita berjinak2 dgn tudung bawal, pastu esok kita labuhkan sikit bawal tu... pastu terus jadi tudung Noorkumalasari...siapa tau kan? Kita berdoa je la mudah-mudahan Allah S.W.T turunkan kita semua hidayah.





Begitu jugak la harapan I pada blog I ni...
~ Memula blog ni ala menggedix2, pastu lama-lama kurangkan gedix.... pastu terus siuman ..... (Org tua I kalau nak istilahkan orang tak gedix ialah "siuman"). Mudah2an saya terus jadi siuman ya Mak.....:D


Jadi, sekarang apa kesimpulannya?

~ Walaupun teguran si blogger lelaki tersebut ditujukan kepada Fatin Liyana dan beberapa orang blogger popular lain yg didakwa menayang wajah cun mereka, marilah kita perasan2kan diri seolah-olah ia ditujukan buat kita semua yg perempuan2 ni......ambik je mana yang baik tu..... Bak kata orang, cubit peha kanan, peha kiri pun terasa. Kalau terasa blog kita ala2 gedix... kita kurang2kan je gedix tu.... gitu je la kan.... Tapi blog ni tak gedix la kan? Mana ada? Nama je MENGGEDIX SEBENTAR... tapi tak gedik mana ponnn!!!!!!! ngeh ngeh ngeh....

~ Marilah kita berhijrah kepada yg lebih baik dari segenap segi.... Mudah2an Allah memandu kita semua ke jalan yang benar.

~ tak lupa... terima kasih la jugak kepada blogger lelaki tersebut... (ko ni kan... sama macam kawan Akak tau! Kalau nak sound orang cakap lepass je! Ko tak takut ke nanti jadi macam P.Ramlee dlm crita Masam-masam manis tu... memula ala2 benci..... gaduh2.......lama2.... ehem2..... ayokkk akak tak tau... mana ko nak letak si "Ana Rafali" ko nanti? :P)..... (blogger tu declare awek dia Ana Rafali.).

8 comments:

  1. bagus2..ambik yang baik buang yang keruh..hehe

    ReplyDelete
  2. alaaaa . kite amek je yg baek jd pengajaran . yg tak baek tu biarlah diam .. lantak la nk jd ape pn ..

    ReplyDelete
  3. eh..pembetulan..entri tu bukan dia tujukan khas utk sedari Fatin Liyana..tp utk semua pompuan..cuma gmbar cik Fatin tu dia dpt hasil drpd google image je..bese la tu, org skrg nak meriahkan entri ske letak gmbar..

    papepon, teguran dia memang sangat betol..tak tau la nape ramai sgt yg dok kipas si fatin tu..adakah yg kipas2 tu membenarkan fesyen shawl yg melampau terus berkembang kat Malaysia ni? ish2..

    Jejaka Terhangat: Isu Tudung Takkan Pernah Selesai

    ReplyDelete
  4. SAYAANONYMOUS ~ marilah kita jadikan dunia blogging ni saling bersaudara.

    FATHIAH ~ ha'a.... kan kita semua dah dewasa utk menilai.

    JEJAKATERHANGAT ~ laa... napanyer tak diblurrkan je pix tu? Sian FL..
    Ttg shawl tu? Entahlah..susah gak akak nk jwb.. kena tanya pandangan alim ulamak... takut tersilap komen, Akak plak yg tanggung dosanya.. dah la akak pun mmg pengguna shawl (walau tak berapa tegar).

    ReplyDelete
  5. 'beliau' tu pon tak berapa nk lurus akak, camna nk bdakwah kat org lain. mcm ketam ajaq anak dia jln lurus. :)

    ReplyDelete
  6. NADDY ~ "beliau" yg awak maksudkan tu blogger lelaki tu ke? Laaa ya ke dia mcm ketam?

    p/s : Wahai "beliau"... minta maaf la klu tersinggung sbb kami mengumpat ni.. hehe.. Sebenarnya kan Naddy, Akak pun blom sempat mengenali blog beliau...sbb hanya sempat membaca entry beliau ttg FL tu je..

    ReplyDelete
  7. hahaha..

    like like like,

    i rase boleh je die nak tegur org laen, tp tak perlu la nak mention name and letak pic jugak..

    mcm aib kan org je..

    ReplyDelete
  8. MS BUBBLES - ha'a....len kali klu nak mention pun...mention je la nama I, I tak marah...dan sehari lepas tu I issue surat saman. Hehehe...

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...