Saturday, February 19, 2011

Entry tengahari

Hari ni anak uoll sekolah tak? Si Shashal kena sekolah plak... sib baik dia tak kisah pun. Sementara dia belum sampai tadi, I masakkan muffin. Qistina yg masih lagi dalam tempoh MC, sgt happy bila I kata nak buat muffin.... maybe sebab dia pun bosan kot lama sgt kena kuarantin. Nak keluar makan muffin kenny rogers pun... tak kan nak keluar pakai mask plak kan, dan lagi... alangkah tak patutnya kalau kami sesuka keluar di tempat awam dan menyebarkan lagi virus2 chicken pox kepada mereka yg tak berdosa di luar sana.


Menjarakkan diri dari oven sejauh mungkin (suhu kepanasan yg tinggi amat tidak sesuai untuk pengidap chicken pox, sbb tu tak leh menggoreng2... gitu eh teman2 blogger ckp semalam), once dah masukkan je acuan ke dlm oven yg telah dipanaskan.. I pun lariiii....zoommmmm dan 20 minit kendian.... siaplah ianya...



Abaikan ttg 2 acuan yg telah kosong itu.... ada la tu crita di sebaliknya...
Walaupun entah apa rupa dan bentuk muffin ini (tak beli kertas muffin pun).. anak2 sgt sukakannya. Tip mengadun muffin - jgn lebih dari 15 minit.

p/s : Untuk resepi2 muffin yg lazat, boleh la tanya Kak Asma, pembuat muffin yg tegar (sila rujuk bloglist).

8 comments:

  1. ohhh Qistina pun kena chicken pox gak ker...kesiannya...tak apalah ada geng tu MM dok rumah...apapun semoga ceapt sembuh yea

    ReplyDelete
  2. ohhh Qistina pun kena chicken pox gak ker...kesiannya...tak apalah ada geng tu MM dok rumah...apapun semoga ceapt sembuh yea

    ReplyDelete
  3. Ha'a Mama...dia kena lepas si Shashal kena la ni.. Thanks Mama ya.

    ReplyDelete
  4. Chicken Pox...ish ish...sabarlah SAM. Kalau kena kudis bernanah dan berendam kat parit lagi dahsyat daripada semua tu.

    ReplyDelete
  5. haiii terliur plak muffin tue...

    moga cepat sembuh ya..:)

    ReplyDelete
  6. MS - takat kudis rendam kat parit tu ok lg....hahahaha...tp Org kat luar yg kena AIDS tu lg dasyat kan...ish ish ish... Nauzubilahiminzalik.

    Adah - thanks.. jom bermuffin2 minggu ni.

    ReplyDelete
  7. nampak bulat dan comel plak muffin tu. tapi banyaknye kak buat muffin

    ReplyDelete
  8. Freaky - kena buat byk, ank2 akak kuat mkn.. ni pun tak cukup.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...