Friday, February 18, 2011

RESEPI TEH TARIK KAYU MANIS

Oleh kerana ada cik adik manis yg berminat untuk mencuba teh cinnamon yg I critakan tadi, di sini I sharekan cara-caranya :
Boleh jugak buat macam ni....


Bubuhkan 1 setengah sudu teh serbuk kayu manis ke dalam secawan air panas dan campurkan sedikit madu untuk menambah perisa.

ATAU : Buat teh tarik/kopi tarik/milo tarik macam biasa - taburkan serbuk kayu manis ke atasnya.

* Buat teh tarik tau kan?

• According to researchers at the UGA College of Family and Consumer Sciences, cinnamon lowers blood sugar by slowing the emptying of the stomach which reduces a sudden rise in blood sugar after meals and also improves the effectiveness of insulin. Insulin plays a role in the levels of bad cholesterol so when blood sugar levels are lowered, bad cholesterol levels may also lower. Sumber : dari sini.



Pink Clay



Rahsia kecantikan wanita2 Australia
PINK CLAY Mask - RM180.00 

Faedah2 pemakaian secara istiqamah :
1).  Mengecilkan pori2
2).  Menegangkan kulit
3).  Kulit berseri2



Sabun Bidara


Ikhtiar mengubati gangguan mahluk halus
Sabun Bidara - RM27 termasuk kos pos


*SET RAWATAN SAKIT KULIT GELENGGANG*




Daun Gelenggang telah digunakan zaman-berzaman oleh nenek moyang kita dalam mengubati penyakit kulit seperti *panau*, *kurap*, *kudis*, *ruam*dan *kulat air* Kini gelenggang telah dikomersialkan dlm bentuk krim dan sabun gelenggang.


Harga Set Gelenggang ini ialah:
*RM45 SM/ RM49 SS* iaitu yang mengandungi 1 unit Sabun Gelenggang dan 3 unit Krim Gelenggang termasuk kos pos laju.


Harga pakej tersebut adalah termasuk postage/kos penghantaran.
Contact 

www.wasap.my/+61470105263

10 comments:

  1. hehehe... tadi saya confuse ingatkan kene rebus batang kayu tu dengan tea ke.. rupanya masuk serbuk je.. senang..

    cuma tak sangka.. kebaikan kayu manis ni kan.. no wonder org putih selalu masukkan dalam pie dan bread.. good info.. TQ :D

    ReplyDelete
  2. MM--
    ramai yang memsak guna serbuk kayu manis...
    buat roti, kek pun buh itu...mmg bagus

    ReplyDelete
  3. ENY - I pun dah agak mana yg u confuse. Klu rebus dah jd sup plak...hehe.

    AYU - tu la, sesetengah org tak suka plak kayu manis, padahal byk khasiatnya. Masak paceri nenas bubuh kayu manis pun sedap kan?

    ReplyDelete
  4. rasa die lg best berbanding teh tarik biasa ke ?

    ReplyDelete
  5. Freaky - bukan rasa yg kami nk ketengahkan.. tapi khasiatnya - tip untuk panjang usia :D

    ReplyDelete
  6. tak pernah minum teh tarik kayu manis...tq 4 sharing miss mirror.
    teh tarik saya suka tapi tak reti nak buat sendiri..ahaks

    ReplyDelete
  7. Win - I punya teh tarik pun tak la sesedap kat kedai mamak.

    ReplyDelete
  8. hoooo! nk try! nk try! mesti wangi gila teh tu kan, :)

    ReplyDelete
  9. Anda semua jangan lupa Kayu Manis boleh menambahkan rangsangan alat kelamin. Cuba minum satu sudu teh serbuk kayu manis setiap pagi anda akan dapat rasakan kelainannya. Insyallah.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...