Wednesday, April 6, 2011

Entry Sebelum Subuh

Assalamualaikum and morning all!!! -----> separuh menjerit sbb exited, kan dah 2 hari tak update blog... ada la tu sebab-sebabnya.

Dah mandi? Dah breakfast?


Sebelum I mandi susu pagi ini, I nak update jap. Terlebih exited plak nak mandi susu, haha....terpengaruh dgn silent reader yg asyik meng"google search" tentang "cara mandi susu" di blog ini - padahal I bukan constant pun buat benda2 ni semua. Entah diorg ni, salah masuk blog ler tu agaknya.


Apa-apa pun, pagi ini I dah siapkan 2 tupperware Apam polka dot untuk bebudak bawa ke sekolah. Kali ini memilih 2 warna lembut yg tak menggerunkan iaitu hijau dan dot putih shj supaya diorg tak mengelekek ketawa lagi tengok Mamanya buat kuih colourful. ----> macam-macam la kan bebudak skrg ni, rajin komplen.

Ok la.... rasa macam nak tulis something yg bermanfaat, tapi keadaan tak mengizinkan pagi2 buta macam ni, sebab nak kena mandikan anak, buat itu dan ini dan bla bla bla... So, ini sajalah intro pembuang sawang. Nanti I sambung lagi, InsyaAllah.

Nota : Time ni masih baru belajar2 buat apam dot, jadi ianya tak berapa cantik... Nak tau kenapa apam dot tu jadi mengerekot mcm tu? Sebab acuan tart (masa kukus) yg I guna utk melapik acuan kertas terlalu kecik utk  acuan kertas yg diguna. Paham tak apa I cakap? Lain kali jgn buat mcm tu ye puan2.

12 comments:

  1. Assamualaikum...Selamat Pagi,...mari bersenam ....

    ReplyDelete
  2. mandi susu? best ea...xpernah cuba..patut la kulit miss mirror tulus mulus...hehehe...

    budak2 dah pandai komplen..kekeke...comel jugak kaler polka dot tu..:)

    ReplyDelete
  3. MS - huuu paginyaaa..

    ADAH - tahniah kerana berpagi2.. haha.. mana ada mulusnya kulit I ni.. biasa je.

    ReplyDelete
  4. FREAKY - ambil susu tepung, masukkan dlm bekas.. lumur kat badan.. sental2 pastu jirus dgn air. Wah - info lengkap lagik! Selamat mencuba :D

    ReplyDelete
  5. waaaa.. awalnyer bangun..!! :) besh dapat mandi susu...:)

    ReplyDelete
  6. mcm bes je mandi susu tuuuu...nak cubela tapi takde susu tepung kat umah huhuhuhu

    ReplyDelete
  7. ATY - dah jadi ibu2 memang mcm gini ler.. kena bangun awal.

    Rose - ni pun I pakai susu anak yg dah exipred.. dpd terbuang. :D

    ReplyDelete
  8. akak, dalam banyak-banyak benda, itu satu lah fie x pernah buat. mandi susu. sebab fie gemar minum susu. rasa sayang habis kalau susu buat mandi. walaupun susu tu tak boleh diminum pun. haha. weird. kan?

    ReplyDelete
  9. FIE - Ya Allah Fie, akak pun kan sebenarnya sayang nk buang susu tak bersebab.. ni pun pasal ada 2 kotak susu anak Akak.. budak tu tak nak minum lg.. last2 simpan kat tempat tinggi, baru2 ni Akak turunkan balik, konon nk bg org, baru terperasan tengok date dah expired...haha tak jadi, last2 buat mandi je ler dpd terbuang kan.

    ReplyDelete
  10. rajinnya mama kita ni..... nanti kalau I jadi ibu, boleh ker I sediakan banyak masa untuk manjakan anak2 agaknya ek..... baca blog akk ni, buatkan I banyak fikir masa depan pulak. padahal kawin pun belum lagi. hahaha

    ReplyDelete
  11. Tasha - dulu pun before Akak kawin, Akak pernah fikir mcm yg Tasha fikir, tp bila sampai masanya, Allah beri kita kudrat sesuai dgn keadaan kita.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...