Saturday, April 2, 2011

Memang rupa dia macam tu...

Atas permintaan sorang dua silent reader dan follower, I uploadkan wajah sebenar Apam Polkadot  a.k.a  Apam Dot dot di pasaran... sebab ada di antara mereka yg tidak dapat m'imaginekan rupa bentuk sebenar kuih ini. I sangkakan dah HOT di mana-mana.... blom lagi eh?

Ok... ini la dianya apam polka dot yg dimaksud... cun kan?
Tapi ini bukan hasil tangan I..


Semoga ini juga dpt  menjawab pertanyaan Ain: 

"Kenapa Mama buat kuih ni warna dia terang sangat??". Sambil ketawa mengelekek... mungkin pelik kot. Berbeza pulak dgn si Qistina yg menunjukkan reaksi agak teruja bila membuka tudung saji.

"Wow! Mama... ini la kuih yg Qistina suka tu!!!" --- Oh iyer?

Sebenarnya kalau kita tak nak warna terang, kita boleh memilih warna plain (tanpa pewarna) dan warna coklat (coklat emulco). Still nampak cantik......cantik macam emmmm..macam kura-kura... macam warna tudung Mama kan?

Ok la... itu je... jumpa lagi.:D


11 comments:

  1. ooo macam tu rupanye. tapi freaky x penah tgk pon sebelom ni

    ReplyDelete
  2. hah!!
    baru lepas komen sebelum nie

    hehehhe...memang cun gambor google tu
    dan bertambah cun tudung tu.... i like.

    ReplyDelete
  3. bila buat yg mcm kat atas tu, jgn lupa bagi kat adah sikit tau...nak rasa jugak...hehehe

    ReplyDelete
  4. FREAKY - Akak pun baru first time ni makan.

    AYU - Byk2 warna tu, yg MM tak sanggup mkn maybe warna biru.

    ADAH - Bulan depan kot baru buat Adah..hehe..

    ReplyDelete
  5. ada sorang my friend pun suka buat ni, dia siap ambil tempahan lagi...i pun cam teringin je nak buat...

    ReplyDelete
  6. DR SIRNA - Jom kita buat lg.. skrg kuih ni mmg tgh trend..utk birthday party anak2 sbb warna dia colourful tu kan.

    ReplyDelete
  7. cute nyer..!! macam menarik tuk dimakan...mane nak dicarik petang2 ni... nak yang macam tu sebijik..!! :)

    ReplyDelete
  8. ATY - resepi ada disediakan utk u mencubanya Dik..;)

    ReplyDelete
  9. so cute..saya pon ada buat juga ni...memang seronok buat apam Dot dot ni

    ReplyDelete
  10. RIENA - seronok kan bermain dgn warna..;)

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...