Sunday, September 18, 2011

Beraya di tepian pantai...


Macam biasa, kalau hari minggu... entry tak de lain selain catatan satu perjalanan seharian seorang wanita..... a.k.a "entry ala diary". Hopefully tidak membosankan untuk dibaca. Kalau bosan... anda boleh kunjungi entry2 ngetop dari teman2 blogger I yg lain di bloglist sebelah kanan ini... atau Miss Mirror's second bloglist.. nunn... kat bawah tu (nak muatkan semua sekali kat blog ni dah tak muat.. tu yg ada first, second... jap lagi ada third plak kot..:D).

Tengahari tadi, selesai "main masak2" di rumah MIL, yg tersangatlah simplenya masakanku arini iaitu Kari Ayam and Goreng Sayur Kacang Buncis... dan MIL pula menggoreng telur, panaskan sambal semalam, cukup la tu, lagipun hari ni tak ramai yg balik. Pastu biasa la... bila semua perkara kat dapur dah settle, mula la fikiran ni terpikir2 macam nak merayau... lalu kami pun memutuskan untuk ke tepian pantai yg indah kat Bee Pee ni...

Apa lagi kalau bukan PANTAI MINYAK BEKU.



Waktu kami datang awal tahun lalu, kedai makan ni belum wujud lagi... tapi nampaknya tadi semakin meriah. Kedai ni beroperasi dari pukul 9.00 pagi hingga ke 10.00 malam. Makanan2nya pun not bad.

Surau dan bilik air juga telah disediakan untuk kemudahan para pengunjung.

asam pedas


Rojak tauhu

Sempat juga kami membungkus goreng pisang panas untuk makan dlm kereta! Tu la kitorang ni... dah main masak2 kat rumah... last2 lunch kat luar pulak. Takpe.... yg tu kami akan carry forward utk dinner pulak. Then now, masa untuk bersantai2 depan tenet....

9 comments:

  1. Yup!! Anginnya yg sepoi2 bahasa.. mmg mendamaikan.

    ReplyDelete
  2. perrggghh sedap tu asam pedas...terliur..

    ReplyDelete
  3. mmg nama pantai ni pantai minyak beku ek..1st time saya dengar nama pantai ni.. tapi bestnyaaaaaaaa p pantaiii..makan2.. lepak2..

    ReplyDelete
  4. Bercanda ditepian pantaiiii....
    bestnya dengar deruan ombak, angin pantai yang sepoi2 bahasa, ditambah pulak dengar lagu2 yang penuh syahdu...

    ReplyDelete
  5. LINDA - mmg nama dia mcm tu... unik kann? ;D

    KAK KAY - mmg best sekali sekala.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...