Saturday, September 17, 2011

Sapa kata raya dah habis?.

Haiii...... I dah kat kampung ni... Selamat Tinggal Bandarayaku yg telah kehilangan kemeriahan rayanya... (cehhh nak salahkan bandaraya pulak, dah dia yg tak nak pegi beraya, terperuk je kat rumah, mana la nk rasa kemeriahan raya... cemana la Miss Mirror ni kan..).

Petang tadi, sebaik sampai je rumah MIL, I pun menyibuk buat pizza, kebetulan MIL tengah tak sihat...


Ni keadaannya sebelum bubuh cheese & sebelum dibakar.
Sampai putih-putih tray tu I griss dgn butter... :D
Sib baik Mil kata sedap... hehe.. apa taknya
makan ketika tgh panas2..

Tak kisah la apa pun yg I masak, janji I ada aktiviti yg I lakukan, I akan rasa ceria walau di mana pun I berada.

Nak cerita sikit aktiviti semalam sepanjang Ain "pulang bermalam" (istilah bagi budak yg tinggal di asrama yg pulang ke rumah ibu bapa masing-masing)

Menemani Ain membeli barang-barang keperluan sekolahnya, terpandang pula T.Square ni... membuat I teringat teman-teman lama semasa zaman persekolahan. Yatie TIJB - aku pasti kau dah lama tak menjenguk blog aku ni sebab kau sibuk beraya kan? Wahhh....


Macam biasa, bila si Ain balik, aktiviti wajib kami ialah membawanya makan kat luar. Lunch tadi kami makan di Restoran Remaja, UDA.


Shark Fin kat sini ni sedap.....I rasa... kali terakhir I makan Shark Fin di restoran ni ialah semasa Shashal dalam ari... punya la lama kan I tak berkunjung ke restoran ni? Tak sangka pulak kat sini ada jual cendol yg sebijik rasa macam cendol Jalan Penggaram (gambar cendol malas nk upload sbb dah byk sgt dah gambar cendol kat blog ni... nanti orang ingat I antu cendol plak).



Siakap stim dia pun sedap... secukup rasa.


P/S : Memang pun raya belum habis.... 25hb ni si Sam Taring jemput kami makan2 kat rumahnya... Sapa ek nak temankan I gi Seremban tu? IRP usah ditanya... sebab darlingku itu sgt sibuk.

2 comments:

  1. rugi kalau orang johor tak habiskan baki raya yang ada..
    raya selagi boleh kan kak??

    kak........ nampak nyami lah pizza cinta itu... nak satu!!

    ReplyDelete
  2. Boleh saja.. mana tau one day ada rezeki kita jumpa, insyaallah akak buatkan khas utk Ayu.

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...