Friday, September 16, 2011

Anda amat berbahaya mengupload gambar di FB dan blog jika....

Ini bukan cerita misteri...
Ya memang ler itu ari ada kecoh pasal aweks kena sihir tu... tapi yg I nak cerita ni bukan pasal tu... ini bukan cerita misteri nusantara.

Sebelum tu layan dulu gambo2 ni sebagai pengetahuan am...



Top Ten Most Expensive Houses In The World


rumah dari container ....lori kontena tu lerr.. bukan Container
tempat isi kuih kat bazaar tu..
Memang kreatif...


lawo pulak...

Then apa sebenarnya yg I kata bahaya jika mengupload gambo-gambo di FB, blog dan seumpamanya ni?

Bahaya tu hanya kepada yg berikut :-

?

?


1) Orang yg banyak hutang dan hutang belum dilunaskan...
~ katalah anda mengupload gambar percutian mewah di overseas,
mahligai tersergam indah, entry2 yg menyebut tentang pembelian
perabot-perabot mewah, makan di 5 star hotel... kereta bentley, ferrari...
... sedangkan hutang anda
dengan one of your friend ( di dalam frenlist anda )
yg hanya la RM300 (contoh saja ye..) pun anda belum lunaskan.
Tentulah ibarat menjolok sarang tabuan pula...

PENAFIAN : Cerita ini tiada kena mengena dgn gue.. sekadar ingin mem'blog'kan (bukan nak block.. tapi nak ngeblog.... ada beza kan?) berkenaan rungutan
seorang sahabat di FB yg I kira amat sesuai utk kita renung-renungkan.. emmm jap, tgh pikir, I terhutang dgn sapa2 tak eh? Dgn Comei - utang janji je.. janji nak poskan ketiwol sampai skrg tak tertunai.. makcik yg buat tu dah x buat ketiwol lg la Mei... sorry. T __ T.


2) Anda mencuri baju di ampaian...
~ teringat I dgn my fren yg dapat menangkap
pencuri baju anaknya melalui gambar2 yg diupload oleh
seseorang di FB... rupa2nya jirannya sendiri yg mencuri
baju2 itu... apa punya jiran da macam ni!! Hahaha...

Mungkin beliau byk membaca YA SOMAD - Maha Diperlukan
~ tujuan utk mengembalikan barang hilang.

3) Anda mencuri suami orang
~ tetttt.... no comment.


p/s : Terbaca tadi tentang kisah perempuan kena penjara gara-gara mengupload gambar baju pengantinnya di FB ~ berita penuh sila baca sendiri di blog ini.

4 comments:

  1. berita tu la MM... tergamak dia g holiday, bagai tapi ngaku org mesken.
    then ada hati upload kat pesbuk pulak..

    hahahhahaha bijak.. bijak..

    ReplyDelete
  2. Ha'a... sib baik kwn kita tak mcm tu kan? ;D

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...