Sunday, October 30, 2011

Esok jangan lupa kejutkan aku pukul 6 pagi...

Paling tak best macam ni la... bila esok ada agenda penting tapi malamnya kita tak dapat tido, pastu esoknya sepanjang hari mata kuyu je dalam majlis, asyik teringat bantal kat rumah. Duduk pun ambik part2 yg boleh bersandar kat dinding...

Alang-alang dah ter'stay up ni.... meh la I cerita apa yg I tonton kat TV tadi... tapi bukan nak cerita pasal cerekarama sebab akhirnya I cuma dapat tengok sekerat je. Selebihnya I busy makan nasi ayam yg IRP belikan untuk bininya ni.


"Panggillah anak-anak kita dengan panggilan yang baik-baik"


Menurut Ustaz Hassan Din dlm rancangan "tanyalah Ustaz" tadi, beliau berkata...Di akhirat kelak, panggilan nama kita adalah apa yg kita dipanggil di dunia. Kalau emak ayah kita kelazimannya memanggil kita dengan panggilan "Miss Mirror", itu la nama yg bakal kita dipanggil walau nama sebenar kita adalah S*********. Maka, marilah kita panggil nama anak2 kita dengan panggilan yg baik2 ya puan2..

Ok la... ciput ni je la I nak cerita.. sebab tetiba I rasa mengantuk pulak. So, sapa2 yg rasa tak dapat tido tu... sila2lah ikut kaedah I ni (tulis la entry seperenggan dua... jika dah mula rasa zzzzzzz... cepat2 ambil bantal dengan kadar segera).

4 comments:

  1. haah....malam tadi mama pun tgk rancangan tu...ken apanggil anak dengan nama yag baik2....

    ReplyDelete
  2. Ooo Mama tengok gak ya? Best kan.. Tu la MM ni kalau nk sebut nama panjang anak2, tunggu time marah sgt baru sebut penuh2.. Tp mujur jugak nick diorg pun still ada makna yg baik.

    ReplyDelete
  3. sekarang ayu tiak umai dengan nama NUR..

    biar ada cahaya..
    dan lembut hati anak dara ayu... kannnnnn

    ReplyDelete
  4. Betul tu Ayu... biar ada Nur di wajahnya. ;)

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...