Tuesday, January 24, 2012

Pasar Malam lagi... Kg Batu Putih...

Petang ni kami membawa "sepasukan" kanak2 ke Pasar Malam..
Kali ni ke Kg White Stone..  tau tak Kg White Stone tu katne? :D
Kampung Batu Putih... Batu Pahat... (first time singgah  Pasar Malam kat kg ni)
Kg ni dinamakan Kg Batu Putih  kerana di situ terdapat batu berwarna putih yg kian hari kian membesar/merebak.... misteri..hehehe..

Pasar Malam ni agak panjang... dan 
Peniaga2nya ramah tamah dan sporting2 kesemuanya...
Sering saja bertanya ...

"Kak.. kak.. bila gambar ni nak ke udara kak?"  "Akak wartawan majalah ke?"

"Malam ni... jgn lupa tengok tv ye.." Jawabku berseloroh..


So...  sebagai memenuhi janji... I "udarakan" la gambar2 tu
di sini...   Ok... layanzzz... zassttt..







Ok ini lokasi dia ye... dari Pt Sulong.. sila belok ke kanan..
dari Spg Lima/bandar BP..... sila belok ke kiri...


Selain dari jagung... ada juga terjual kuih2 kegemaran spt pau, lepat pulut... pendek kata semua makanan favourite I ada terjual kat sini.



Gara2 nak snap gambar labu ni... I hampir2 nak tergolek... kih3.. so, alang2 dah buat I hampir tergolek.. kasi besar itu gambar lah..  Sib baik labu tak bertukar jadi kereta kuda.. dan I jadi Cinderella.. terpaksa la IRP jadi putera raja plak..










Lepat pulut secoet yg kami beli kat pasar ni tadi memang sedap... nyesal plak tak beli byk.

6 comments:

  1. Kalau pegi pasar malam i selalu terbabas berbelanja...hihi...sokmo "terbeli" something yg kadang tak perlu pun...nafsu nafsu..dush...

    ReplyDelete
    Replies
    1. DR SIRNA - lg2 Pasar Malam Rengit tu kan... pjg right?

      Delete
  2. sy pun suka merayap di pasar malam..macam2 rasa nak beli..hehe *salam kenal ye*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal Princess..
      Thanks singgah n follow kita.

      Delete
  3. Dah ambik gambar, kenalah beli kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya ke? Ni kira kita bg iklan percuma kat diorang gak kan... huhu...

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...