Monday, February 6, 2012

Jalan-jalan cari makan BP dan menggedix di balik semak

Setelah sekian lama menangguhkan, hari ni Kak Mirror berpeluang singgah di restoran makanan arab yg Kak Mirror pernah ceritakan dulu. Kak Mirror terperasan ramai yg menggoogle search "tempat-tempat makan menarik di Batu Pahat", so mungkin bagi penggemar-penggemar masakan arab boleh la singgah di restoran baru ni..

Sebelum tu... seharian ni Kak Mirror habiskan di rumah bonda tercinta nun jauh di kampung "Kashmir".... desa kelahiran arwah Datuk Sosilawaty.... pasti semua orang tau kan di mana?



Ya.... desaku memang indah, gadis-gadisnya juga berparas indah..  (lets jump to the basket... masuk bakul naik lif ramai2... ).
Tertawa malu anak sedaraku ini bila I katakan... "wajahnya natural beauty"... dan auntie Mirror nak masukkan dlm blog ...... (hmmmm dah masukkan pun...)


Lepas habis "menggedix"2 di balik lalang (sorry gambar aku dah remove atas sbb2 tertentu).... IRP bawa kami berdua (me and Ain) makan di Restoran Madinat ni. 



Arabic Bread.... yg ni tak ingat la berapa harga... tapi memang sedap!



Kabsa lamb - RM13.00 sepinggan...  
kalau I mmg kongsi berdua.. kalau tak, mmg tak habis.



Overall masakan kat sini sedap.  Layanan ok....  service pun pantas.   Muzik latar lagu2 arab.  I likee..... cuma maybe kalau ada aroma2 minyak atar..... maybe boleh menggamit memory di  Tanah Suci kot?  Hmmm maybe.







14 comments:

  1. urmmmm...

    bestnye roti arab tuuu..

    yummy2..

    ReplyDelete
  2. hmmmm..nanti balik Johor nak gi menggedix gak la ke BP hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila... sila gi menggedix ke BP ye GIE... tapi tomyam kelapa takde la Gie.

      Delete
    2. hahaha...tomyam kelapa datang gedix di ganu pulak haha

      Delete
    3. Tu la masalahnya... nk gi menggedix kat Ganu tu yg bercinta tu.

      Delete
  3. Bestnya blk kg... Hari tu masa aku buat lawatan rumah kenangan nenek ni dapatlah aku menikmati buah jambu air yg tgh lebat2nya... Menyesal aku x ambik bnyk2.. Cik siti siap suruh ambik penuhkan beg plastik... Malulah plk.. Ada plk tu aku buatlah lawatan kt rmh sedara tut... Sedihnya... Kenapa anak dia x mesra dgn saudara... Penat aku dtg dari jauh .. Tapi boleh plk si tut ni sembunyi... Apalah salahnya klu bersalam takat tanya khabar je ke... Aku dtg bukan nak mintak apa2 pun... Terkecil hati kejap cik... waaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Tut" mana plak la tu??? Ish ish ish... Takpe la anggap je la si Tut tu pemalu.. ya laa kan ko org Kay Ell la katakan... hahahaha.

      Delete
  4. cantik...cantik anak sedara MM tu...muka dia lembut dan mata dia cantik.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks bg pihak dia Mama... tp org Bee Pee kan mmg cantik2... tak gitu? ;) Wahahaha..(jgn ada yg termuntah dah la kan.. kita kan gurau2 je)

      Delete
  5. cun la wanita balik semak tuh!

    i suka makanan arab tau, ni yg rasa nk mkn juga nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cun eh? Ameen... mudah2an jadi doa. Kekeke. Tq.

      Kalau Dr mmg suka makanan Arab.. so apa lg.. balik BP karang bleh singgah kedai ni... kat Bkt Pasir je.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...