Monday, February 6, 2012

FESYEN BAJU RAYA 2012

Peliks... bulan puasa pun belum lagi dan hutang puasa pun belum habis bayar (e'eh... tercakap pulak.. ingatkan nak sebut dlm ati je tadi) tetiba Kak Mirror ni  ngengada ingin bercerita tentang fesyen baju raya 2012 pulak? Actually frenzz.....itu ari my SIL  menghadiahkan I sehelai kain ela sari yg sgt cantik ni (tq tq tq..... I likeeee, nanti hadiahkan la lagi kakak iparmu ini!!!)... maka I rasa biarlah I koleksikan untuk "uniform" raya 2012 sebagai menghargai pemberian..

Jika tahun lepas fabrik bercorak dot-dot yg diadaptasi dari kuih apam dot menjadi gilaan, corak apa pula untuk tahun ini?  Fesyen apakah yg dijangka hit?  Emmm tgh pikir ni..







Walaupun hati  telah  memutuskan untuk memilih fesyen kurung moden simple  bagi kain sari  hijau transparent ini (sudah pasti perlukan lining di dalamnya & I akan pilih kain satin biar mengerlip mcm kemantin....haha... )  then kena la selongkar balik gambar2 Cik Puan Muda Julita Aisyah dari majalah2 lamaku untuk meng"copy" kurung moden beliau yg simple tapi anggun dan sopan ;)).. TAPI dalam masa yg sama... I ada juga melakarkan  satu fesyen lain  (oh yg ni amat TAK SESUAI utk kain2 jenis berlining), so just diupload kat sini sbg panduan kpd sesiapa yg nak "berboria" ngan I  tahun ni sbb  I ingat I nak cuba la fesyen ni. 

Fesyen apakah?

?

?

?






Tapi awas.. jika anda belum berkahwin.. tidak digalakkan 
mencuba fesyen barbie doll ini sbb designnya tak ubah spt 
baju pregnant.... :D... (hehe.. gurau je)

WAJIBLAH BERTUDUNG MENUTUP AURAT!


Pereka fesyen mendapat saham dosa setiap kali peragawati atau orang memakai baju yg tidak menutup aurat - ( Ustaz Rashid- tv 9).   Sebab tu la I suggestkan you all kalau reka baju ni biarlah longgar2 sikit  dan sila pastikan anda memakai tudung..  Jgn buat baju mcm sarung nangka ye....
Sila lihat sini hasilnya.






Nak ambik kesempatan ucapkan "Thanks" pd teman2 blogger yg buat entry pasal blog I (gara2 segmen  "Apa Kata Wanita Zamzarina" di TV1 itu ari... huhu thank you so much ye )...   Kak Mirror hargainya...tp sorry jika belum sempat meninggalkan komen di blog anda (sbb keterbatasan masa, insyaAllah nt free Kak Mirror singgah) & ada juga yg tidak tinggalkan link di  profile.. so payah la sikit sahabat bloggermu ini membuat kunjungan balas/nak follow balik dan sbgnya Kak Non..








8 comments:

  1. amboi MM, mmg advance la..dah ada baju raya untuk tahun ni..merelip meRELAP kain tu...cantikk..mesti bertambah anggun dan jelita di hari lebaran nanti..heeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. LINDA - Hahaha... taste my SIL mmg selalunya kena dgn selera I.

      Delete
  2. chantek!!!
    sy suke cutting baju cmni, bru nampak sy berisi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la motif Kak Mirror yg sebenarnya.. biar nampak berisi. Tq Halimatun sbb suka..silalah "berboria" ngan Kak Mirror tahun ni. ;D

      Delete
  3. cantik....
    tahun nie sy nk try la fesyan nie...

    ReplyDelete

Terima kasih atas segala komen yg ditinggalkan... Puan Mirror akan membalas kunjungan anda bila berkelapangan.