Saturday, February 25, 2012

Baju Raya Aku Dah Siap...

Sorry... saja buat gempak..  Bukan untuk raya pun puan2.... saja je buat baju kurung barbie doll ni sebab ada kain terlebih itu ari (konon nak buat tudung syria tapi tak jadi).

Sebagaimana yg I tulis dlm entry baju raya 2012 , inilah dia baju yg I cakap tu...
Buat pembaca-pembaca yg itu ari  kata "Waa lawa fesyen ni... nak buat mcm ni jugak la nanti"... Ok..... terima kasih sbb sudi nak berboria dgn I tapi  I ingatkan dulu beberapa perkara :

1)   Fesyen ni kalau tersilap tailor..... memang macam orang ngandung dik.   Kalau nak lawo, you hantar la pada Rizalman Ibrahim (wahaha... macam la I pernah bertailor2 ngan dia).






   




Perlukah aku berterus terang pada dunia yg sebenarnya aku tak ngandung.... tolong!! T __ T
Baju ini yg buat aku mcm orang ngandung..

Tailor aku ni silap dia pada bahagian belakang ni..
kedut tu banyak sangat.. cuba buat lurus je tak de 
la nampak mcm I ni Mak Buyung tgh 
tunggu hari nak due.. eee Shasal blom dpt adik lg la..


Tapi takpe.... itu I tak pedulik...
Janji hubby kata "cantik".. (maybe dia saja
nak sedapkan ati I kot?)


Untuk info :  Kain ni jenis lycra dan rasa2nya fesyen ni hanya sesuai untuk lycra sbb kain dia memeri... Bahagian kain pula I buat kipas belakang (walaupun mulanya tailor tu beriya mengatakan "tak boleh" sebab nanti  kipas  dia akan kurang cantik.... ternyata telahannya adalah salah... Yey saya menang!!!.... try and error la kan baru boleh kata "ya" atau "tidak" ).

**Utk Cik Ani/Taiban (makcik kantin masa sekolah rendah) -  Sam ucapkan takziah... moga tabah menghadapi kehilangan anakanda tersayang akibat kanser... al-fatihah

14 comments:

  1. upload la gmba time sis pakai bju nie..nak tngok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha segan I Asiah... tp takpe, demi permintaan you, insyaAllah nt I usahakan bila free.

      Delete
  2. uiyoo!kain rimau..hehe..a.ah la nak tgk sis pakai nnt okay =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah... itu pun kalau "photographer" Kak Mirror (Qistina) tak meragam...

      Delete
  3. Mummy ada beli sehelai patent baju cam ni, masa test tu ok je tengok. Bila nak pakai gi jalan2 dan matchkan dengan legging dan pusing2 depan cermin ala2 model memang betul nampak cam preggy pulak...hihih...so sampai sekarang tak pakai2 lagi baju tu... factor kedut2 tu yang buatkan cam baju mengandung....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la Mummy kan... cemana ek? Nt org ingat kita pregnant plak.

      Gini je... sebelum pakai tu declare dulu kat FB yg kita tak preggy. HEHE...

      Delete
    2. atau kita tampal kat belakang badan...SAYA TAK PREGNANT...ok tak klu buat cam tu?

      Delete
    3. Good idea tu Mummy... kita antar tulisan sulam.. hehe.

      Delete
  4. hahaha. kang pakai sume orang datang pegang perut akak sambil tanye berapa bulan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la Fie... Akak rasa kalau anak dara tak usah la buat design ni... mengundang fitnah je. :D

      Delete
  5. tak pe simpan masa miss mirror preggy nanti.:)
    ya betul tu miss mirror,kalau dia buat lurus kan..sure baju tu tak nampak mcm baju ngandung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak preggy lagi? Haha....

      Tu la, mmg silap dia kat situ tp malas nak suruh dia betulkan Win.

      Delete
  6. alaaaaa..kalo shashal nak dapata adik apa salahnya..go je la MM ...ahaks!!

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...