Friday, April 13, 2012

Risiko menulis entry "jalan-jalan cari makan"

Menulis entry "jalan-jalan cari makan" pun ada risiko sebenarnya... Nak tau apa risikonya?


1)  Silap haribulan kena saman, kalau cakap tak sedap.. (mcm kes blogger kena saman RM6juta tahun lepas - sila ke blog ini utk info selanjutnya).


2)  Dah review2, siap snap gambar menggedix sana sini...tetiba.... ada plak desas-desus kata, restoran tu diragui kehalalannya... memang berderau darah kita beb! Serta-merta delete terus entry tersebut walau telah kerugian kos yg besar (hahaha... kos la sgt.....suami  jugak yg bayar, kita makan pun atas kehendak sendiri, bukan sebab gara2 jd blogger)...:D tapi nak dibanding "kos" dosa (jika betul2 tak halal) sbb mengiklankan benda yg meragukan itu.. lagi la menyeramkan... tapi nak declare pun tak berani la plak, mana la tau sekadar sebuah fitnah semata2.. tp utk jln selamat, baik la delete je lg baik.


3) "ini la menu saya hari ni... ini bukan riak.. sekadar ingin berkongsi cerita bla bla bla..." sisipan sebegini bagai telah synonym dgn blogger2 yg bimbang dikatakan  RIAK (ya..masalah di sini ialah.. berisiko juga utk dikata RIAK) gara-gara hidangan meriah  yg dinikmati di sesebuah restoran/hotel dsbnya...padahal semua tu sekadar utk CONTEST HEBAT LAGI MELETOPS INI...:D


Untuk jalan selamat... kita review warong2 tepi jalan je la Dik Non... jom balik kampung, cari tempat makan yg best2!!!  Ok la.. nak packing!!



Menikmati panorama alam  di pagi nan hening.. setelah sembuh dari "demam yg tak berapa menjadi"..


Mee hoon goreng yg sedap...insyaAllah restoran ni HALAL.





8 comments:

  1. Tu la MM nak telus sangat pon nanti org sensetip.. Kalu dah tak sedap takkan nak ckp jugakkan terima la hakikat, Improve la memana yg patotkan. Ada ka nak saman tak patut....

    Mee hoon tu nampak mengancam diet hehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. JS - Itu la... naik fobia plak nak tulis dgn telus bila mengenangkan kes saman menyaman ni.

      Mee Hoon itu mmg mengancam, sedap giler!

      Delete
  2. ~bestnye jalan pagi2..dapat makan lak..:)

    ReplyDelete
  3. i tertarik gambaq bihun u tuuuu... hehehehhe

    ReplyDelete
  4. Nengok bihun... lapar lah walhal dah makan dinner... Nak supper kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. La.. ya ke Mama? Tak sangka plak mee hoon dari restoran yg tak berapa ngetop ni menarik minat anda semua.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...