Thursday, April 12, 2012

Kepala tengah tsunami...

Tiada cerita menarik untuk dikongsikan.... badan dan kepala tengah tsunami sejak petang semalam.. dah telan panadol 2 bijik.

Sekadar ingin merekodkan di sini, hari ni Qistina dan Shashal kembali bersila di keliling meja ini untuk belajar mengaji dengan Ustazah yg dah 2 bulan bercuti.  Wow! 2 bulan tu!!  Ustazah tu bersalin la you..
Selama 2 bulan itu, hanya sekali dua je mamanya mampu jadi "ustazah terjun"(dicedok dari bidalan "bidan terjun").   Kadang Ain pun terheret sama jadi "ustazah terjun" mengajar adik2nya, itu pun kalau dia balik bercuti di JB.




RM30 sejam.


Ok la... nak zzzzz..... sweet dream ye..... then nak pesan ni, bak kata blogger anggun kita, si JS sapa2 yg mengambil byk vitamin B6 akan mampu mengingati mimpi2nya dgn terang dan jelas.   Yezzza.... aku rasa, aku ni tergolong dari mereka yg dapat mengingat semula mimpi dgn terang, sharp... jitu..klu nak dibanding dgn penghuni2 lain di rumah ini.   Wah!  Tak sia2 aku byk mkn bijirin dan cereal selama ni... thanks suamiku kerana membelikan aku kekacang yg aku suka (tapi selalu buat mukaku keluar jerawat) itu.  So, kalau korang nak pilih jodoh dan solat isytiharah... make sure vitamin tu dah mencukupi dlm badan... lol.... k. nitee.






10 comments:

  1. ~semoga cepat sembuh..
    waa kena makan jgk nie..:)

    ReplyDelete
  2. MM... Anggun la sangatkan hehhehe Semoga cepat sembuh aik! Makan ubat ikut time worait.

    ReplyDelete
    Replies
    1. JS - Perghhh memang anggun, Umie Aida la katakan... hehehe....

      Malas nk mkn ubat, dah sembuh dah pun... tq.

      Delete
  3. MM,

    Laaa pening pening nie nape..akak kalau dapat sakit gini sapu minyak yuu yeee..hahahaaaa nyaman ajer kepala..lepas tu turuuuuu!!walaaa penakkk eeeiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Asma - takde stok minyak Yu Yee la kak sejak anak2 dah besar pjg ni. Best eh? Nak cuba la nt..

      Delete
  4. erkk..sng dpr jodoh ekk kalo mkn vitamin tuh..?? nak try la jugak..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. SH - bukan senang dpt jodoh...:D... Senang mengingat semula sapa yg muncul dlm mimpi kita... :D

      Delete
  5. Sekarang aku dah tak percaya dgn tafsir mimpi. Semua itu hanya permainan tidur MM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku cuma menafsirkan mana2 yg best je... klu rasa tak best, aku malas nak google.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...