Wednesday, April 25, 2012

Say good bye to your headaches..

Tak sangka, berkesan rupa-rupanya petua nenek kebayan yg I jumpa kat internet ni..

Sesiapa pun jika terkena serangan sakit kepala, pasti rasa tak happy,  bagaikan membantutkan segala tugasan,  nak angkat phone pun malas ( mcm kawan I  sorang tu...:D...).   Kalau I ni,  kira ok lagi la kot sbb masih kudrat utk menerima panggilan..  cuma utk berblog, bermakna akan lebih memudaratkan lagi keadaan.

TETAPI... keadaan berubah tetiba apabila...


  

Tetiba I teringat satu pesanan... "rendamlah kaki dalam besen berisi air suam, aliran darah akan berjalan dgn lancar, sakit kepala akan hilang".  Alamak! Kat rumah ni mana ada simpan besen2  besar ni semua... sejak bayi-bayi kecilku semua dah jadi besar dan hanya mandi shower, menda2 tu  semua dah difaraidkan.    Mujur... dlm pencarian, rupanya ada lagi sebijik... maka sessi merendam kaki pun bermula... sambil2 tangan pula  membuat aktiviti menggosok baju PPIM Qistina (gambar atas).. Gambar kaki I yg sedang terendam tu tak yah la I nak share kan...

Alhamdulillah... tak lama lepas tu, sakit kepala beransur hilang.

** untuk info, saya ni orangnya tak berapa suka makan panadol.


Alang2 dah cerita pasal menggosok baju.. nak cerita pasal gambar ni pulak..




Bila kita ada anak dara kecil yg sedang dlm proses belajar2 mensterika, alas sterika terbakar adalah satu fenomena biasa.   Dulu tebiat I bila alas terbakar sikit je... buang, beli lain....sudahnya lama2 asyik "dibakar" je.. malas dah nak beli lain.  :D..... jahit je la dengan bentuk2 love mcm ni...  cumil la jugak kan..  Please katakan ianya cumil!!! Kalau tidak.....

Kalau tidak..... I nak tido.  K. Nite....

4 comments:

  1. MM,
    sama ajer kita,selalu kalau kain tak koyak besi kat bord sterika tu patah..nak beli sekarang nih board tu dah mahalkan..
    akak guna meja yang telah diubahsuai supaya sesuai semasa mengosok..guna selimut tebal dan alas dengan kain batik lusuh..hihihihi

    petua tu bagus..boleh cuba nie..cuma kita serupa...besen yang ada besen cuci sayur ngan ikan ajer..camner tuHHH

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAK ASMA - Yg paling best sebenarnya bila gosok baju sambil duduk atas lantai.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...