Wednesday, October 24, 2012

Tip Melambatkan Tumbuh Uban

Yang I ni tengah sibuk menguruskan pre order pure kolagen sampai tak cukup tangan.. ceh konon!.  (alhamdulillah rezeki, terima kasih kengkawan)... yg kawan I  sorang ni plak sibuk tanya produk untuk mengurangkan uban.  Alahaiii ye lah ye lah, karang I tak layan merajuk plak.. nanti la senang2 I buat entry pasal produk tu, harga dlm lebih kurang RM25 ke apa lupa la I, mana taknya dah lama dah  tak beli produk tu..  tapi dari segi keberkesanannya tak pasti la plak, tapi dlm katalog macam ada tertulis  perkataan UBAN.   Kang tak berkesan kang, nasib aku jadi macam P.Ramlee  filem jual ubat plak.. hahahaha..

Buat sementara tu apa kata hayati dulu kitab ibadat si Shashal ni.. tak sia2 rupanya I jadi tutor terjun, dapat gak I refresh memory2 yg dah tenggelam di telan masa..



Baca tulisan pada anak panah tu ye kawanku...  fadhilat bersiwak ialah MELAMBATKAN TUMBUH UBAN..  Ha kannn?.   Ni mesti you tak rajin gosok gigi  niiiiii ......sebab tu la cepat na tumbuh uban.... kekekkekeke... lari Sam... lariiiiiiiiiiiiiii....

*BERSIWAK atau bersugi  adalah suatu perbuatan bagi membersihkan mulut dan gigi. Hukumnya adalah sunat tetapi masa yang paling dituntut ialah setelah bangun dari tidur, ketika hendak mendirikan sembahyang , ketika hendak membaca al-Quran dan ketika berubah bau mulut.

6 comments:

  1. haha...ni rupanya tips dia.. kak long saya dh penuh uban, agaknya????

    oklah, takleh komen panjang2, nati rugi masa puan sam kita yang sangat berharga ni...

    kumpul duit byk2..ye...thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berapa umur Kak Long?. Kalau 50, logik la dah beruban..

      Eh takde la sampai Puan Sam tak sempat baca komen gara2 mengejar duniawi, ishh Aisy niiii...

      Ya la kan...jom kumpul duit byk2 wat pegi haji!

      Delete
  2. suami saya sgt rain gosok gigi..dlm masa 3 minggu dia akan tukar berus gigi baru berbanding sy yg makan berbulan. tp rambut dia dah byk uban pd usia 34 thn. tp sy fikir ni faktor genetik kot sbb mak mertua sy hanya mempunyai beberapa helai rambut hitam..yg lain semua putih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rajinnya suami you tukar berus gigi Nafisa.. mcm ni I nak meniaga berus gigi kat dia lah...hehe.

      Faktor2 yg mempengaruhi uban juga adakala berpunca dari terlalu byk berfikir (mungkin kerjayanya perlukan dia byk berfikir).

      Delete
  3. Hai miss mirror..how r u?
    * If banyak sgt berfikir kan, bkn hanya tumbuh uban, rambut pun gugur..
    * Happy Aidiladha 4 miss mirror & family :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Win.... where u been?!!!
      Thanks for de wish...

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...