Monday, October 22, 2012

Oh dunia! Aku telah curang pada SK II...

Maafkan la aku SKII menduakanmu..... kucurang lagi!.  (Curang je tapi enggan melepaskan...still pakai cleanser dia lagi sbb stok masih byk).
  
Dari testimoni  kata pakai masker dari rumpai laut   ni pun dah cukup untuk mengecilkan pori-pori, menganjalkan mana2 yang tak anjal, MEMUTIHKAN kulit.  Wah! Kannnnnnnnn?.   Sapa yg tak nak!!  Pssst.. bukan muka je yg akan anjal tau... tapi *********** takpe nanti kita roger2 ye kalau nak tau lebih lanjut, tak kan nak cerita kat sini plak, blog aku ni pun ada lelaki yg baca, malu seh... (tapi sebenarnya dah tulis pun kat hujung entry).

UPDATE
Researh tetang nutrien2 yg terdapat pada Rumpai Laut boleh rujuk di 
1) website ini (USM)
2) dan ini  (UPM)

So, tak perlu la kecoh2 nak pertikaikan ada kolagen ke tidak, yg penting memang banyak khasiat di dalamnya... siapa pernah makan mereka tau la kelebihannya.   

Sila juga rujuk  artikel tentang The Benefits Of Eating Seaweed di website   ini.
.

Maka tempahan pun dilakukan dan barang pun sampai dengan jayanya.

Waktu poslaju tu sampai....Qistina ngan Shashal ingat benda ni jajan sotong, kemain exited dia bila nampak.



  • Nilai2 nutrisi kolagen ni 10x ganda lebih tinggi dari sirip ikan yu (satu mangkuk sirip ikan yu yg kecil pun dah RM 300)... Tak nak aku!
  • Khasiatnya sama dengan sarang burung layang2 yg berharga RM 400 hingga riban2..
  • 24% kolagen ni bersamaan 2 keping sarang burung layang2
  • Kalsium 37 yang lebih tinggi daripada hati ikan
  • PH bernilai 7.6

Cara-cara penyediaan Pure Kolagen...

1)  Memula basuh berkali-kali ( 5 - 8 kali basuh dan bilas) untuk membuang garam2 laut..

2). Rendam semalaman..  tutup la jgn dibiar terdedah plak...
 

3).   Pastu dah semalaman direndam,  basuh lagi berkali-kali ( 5 - 8 kali) sambil membasuh tu selawat2 la... dapat gak pahala..

4).   Toskan... masukkan dalam periuk, campakkan daun pandan.. (untuk wangikan dia.. kalau tak bau hanyir).



5).   Rebus dlm lebih kurang 15 minit..  nanti lama2 ia akan bertukar menjadi jelly..

6).   Matikan api.. biarkan sejuk dan tapis..   masukkan dalam tupperware, saki baki atas tapisan jgn dibuang, simpan pula dlm bekas lain untuk buat masker.. (sebab tu tak bleh bubuh gula masa merebus tadi, kalau tak nt tengah2 sedap bermasker... tetiba muka you dihurung semut.. :D).


7).   I beli 100 gram... gred AAA dapat la sebanyak  ni,  cukup la tu untuk sebulan (makan 2 sudu pagi masa perut kosong, then malam karang makan lagi before tido)..


8).   Cara-cara nak makan.... sediakan mangkuk atau mug.  Sendukkan dlm 2 sudu makan.   Makan/minum la bersama air kegemaran korang, sunquick ke.. atau apa2 je la..   Kalau nak buat kerabu pun boleh... (tapi of coz tak perlu ditapis.. biar je dia berjelly2 macam tu pastu bubuh la mangga, cili padi dan bhn2 kerabu).

PANTANG LARANG :  SILA HINDARI MINUMAN BERKAFIEN (kopi mahupun teh)  untuk kesan yg lebih cemerlang.  Kafien sebenarnya telah bertindak menghabiskan kolagen2 dlm  badan kita..  Jadi utk awet muda punya pasal.. kena la berkorban sikit ye puan2.


oh ya.. kalau you all masukkan kolagen tu dalam bekas jelly ni tentu hasilnya lebih cantik.


I makan bersama sumi jelly dalam kuah Sunquick..



Jom amalkan pure marine collagen. Yang penting asli dari gred tertinggi ( bukan gred kering yg jual murah2 kat paso minggu tu ).   Kesan mmg mantop kalau pakai yg ori.  
Berminat sila email :  missmirror@ymail.com


SERIOUS BUYER ONLY!
(kami reply semua pertanyaan, jika tidak menerima sebarang balasan,
sila cek pada SPAM folder anda).




PENGAKUAN :  Sesungguhnya... I bukan kisah pun apa kebaikan/khasiat yg lelain, yg I nak cuma... I ada masker  dan kolagen yg jauh lebih murah dari SPA... tapi jauh lebih berkesan dan BEBAS DARI BAHAN KIMIA. Tu je.  Anyway kalau you all nak tau jugak.. I copykan la kat sini..

Kebaikan Kolagen Asli
  • Melaraskan BERAT BADAN dan HORMON, peningkatan PAYUDARA
  • Anti-bakteria, membuang TOKSIN
  • Menghilangkan SEMBELIT
  • Mengurangkan tekanan darah tinggi dan hypotension
  • MENCANTIKKAN KULIT, MELICIN dan MENEGANGKAN kulit serta PAYUDARA (anti penuaan)
  • Memulihara sel-sel kulit mati (JERAWAT)
  • Menormalkan fungsi kelenjar tiroid
  • Memperbaiki masalah KULIT dan RAMBUT, mengurangkan KEDUTAN, TEMPAT HITAM, SELULIT DAN JERAWAT
  • Membantu meningkatkan METABOLISME
  • Meningkatkan fungsi stomatch
  • Membantu menghapuskan nefritis, Artritis, basal
  • Menguatkan saluran darah, meningkatkan penyakit sendi, kecacatan kolagen, darah badan dan purpura haemorrhagica
  • Meningkatkan PEREDARAN DARAH, dingin dan mencegah sakit bahu
  • Berkesan bagi orang-orang yang telah sarcoma atau TUMOR
  • SLIM UP abdomen dan PUNGGUNG anda, melembutkan kulit dan mengurangkan sakit pinggang
  • Mencegah ANEMIA
  • Mengisi rawan antara sendi, menguatkan tulang, sinews dan ligamen serta lebih rendah sakit belakang dan sebagainya

60 comments:

  1. macam menarik je.rase die cmne?okay ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa dia after dibubuh pandan dan bercampur dgn sunquick.. hilanglah hanyir dia.. Lebih kpd rasa pandan.

      Delete
    2. ouh...kalo pandan okayla.takut pahit2.hehe. :)

      Delete
  2. mak aih, bisnes kolegen plak...

    ni klu beli kat sabah ni, singgit kot sebakul...heheheh...

    gurau jek kak sam... makin cantik ah kak sam lepas ni...

    ReplyDelete
  3. MM i nak, berapa ni sebungkus? atau u bagi qoutation terus kat email enyusnizar@gmail.com boleh tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harga ikut gred darling. Takpe.. nt tunggu I punya email ye Eny.

      Delete
  4. ai, tahniah maju selangkah lagi... ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Aisy. Bagus la you ni.. selalu bagi support apa pun yg I buat.. hanya Allah yg mampu membalasnya. Jgn lupa gitaw kengkawan tau!. Kekeke..

      Delete
  5. lepas nih cun mcm anak dara lah kak mirror kita nih…wah wah hehehe

    ReplyDelete
  6. mm...mcm menarik je..if i berminat..order dgn u la kn..agak2 bp hri leh dpt..kira cmne ye..mm..MM leh bg quotation kt email i tk...casper_comot@yahoo.com..tq..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tunggu I punya email ye ITSME.. nt I bagi quotation.

      Delete
  7. cool xpyh makan kolagen kapsul dh.tp rase die hanyir x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. DAYS - rasa dia mmg hanyir sikit, tapi bila dah bercampur dgn air sunquick tu, rasa hanyir tu dah takde.. lagipun kita masak dgn daun pandan.

      Delete
  8. email me at surianimuhammad2004@yahoo.com y ms mirror , nk gak merase ni, mcm best je, mcm japanese nyer seaweed pun ya ekkk

    ReplyDelete
  9. Ok Pn Susumanis... jap lg I email, tunggu ye. ;)

    ReplyDelete
  10. brminat jgk la..emelkan quotation at da_imie@yahoo.com...tq

    ReplyDelete
  11. akak, sy pun dah minum colagen ni..terasa keanjalannyer....hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wowww Dik!. Tahniah!. Buat akak tak sabar je nak abiskan.. hehe.

      Delete
  12. as salam...sy nk tau lebih lanjut....email sy dayana_daud@yahoo.com thanks

    ReplyDelete
  13. salam kak,tlg email lebih lanjut saye teruja nak pakai kolegen..nti akak tlg ajau kan ye..tq

    ReplyDelete
  14. salam kak,ini email sy hermazalie@gmail.com.tq kak..

    ReplyDelete
  15. salam kak.. saya nk jga.. bleh tau lnjutnya cana nk oder..
    ainaziz68@yahoo.com t.q

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaikumusalam Dik... Kak Mirror dah email. Tq.

      Delete
  16. salam...cam best jew.nak tnya la.ibu hamil n pas brsalin leh minum kologen ni x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Norhaidah.

      Saya tak menggalakkan ibu2 yg di awal kehamilan utk makan benda ni.

      Bagi yg dah lepas bersalin... tunggu hingga lebih dari 2, 3 bulan.

      Delete
  17. salam,selain guna untuk muka,bahagian mana lagi yang boleh kite gunakan dan cara-cara untuk memakainya??kalau gred AAA brape hargenye.??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam... boleh berikan alamat email, nt saya jawab melalui email.

      Delete
    2. salam,.ini alamat email saye-norhalim967@gmail.com

      Delete
  18. Kak klo gred AAA berapa yer 100gm pls email : mssukesuke@gmail.com n kalo sy bermint mcmne cr byran

    ReplyDelete
  19. Nak try gak la...emelkan ye apa2 info......nurulismaduniat@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Leh tnjuk cara nak pkai masker kolagen tu?

      Delete
    2. Hai Cikgu. Dah terima ye?. Alhamdulillah.
      Ambik kolagen tu dlm 1 sudu teh, then bubuh kat tapak tangan... lumur kat muka, biar dia mengering.. baru basuh.

      Lebihan2 yg kat tgn tu boleh lumur kat badan, kaki dsbnya.

      Delete
  20. salam sis...sya sgtlah bminat nak tahu details. sis email sya ye.

    beta.kupu12@yahoo.com

    tenkiu

    ReplyDelete
  21. Semalam baru buat masker sampai sekarang muka masih terasa sangat lembut dan gebu...best

    ReplyDelete
  22. Sis mirror...kalo wat masker kene pakai ari2 or caner...help me =)

    ReplyDelete
  23. tlg pm harga and details to nurrulafifah@gmail.com

    ReplyDelete
  24. saya berminat nk beli..mcm mne ye ?
    hana.atira@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hana - Boleh.... itu alamat emailnya kan?. Ok nanti kita email detail.

      Delete
  25. saya berminat ila emelkan melati3069@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  26. Salam.sy berminat. Sila msg 0176217562

    ReplyDelete
  27. Salam. Brapa harga sebungkus seaweed (mentah) & cara membelinya? Sy pernah makan-rebus & minum bersama jus limau spy tak hanyir tp lepas tu selera makan sy bertambah2 pula(cepat lapar).Sila SMS ke 011 23238006 (Pn Nor)

    ReplyDelete
  28. Nk detail.. berminat.. nurulafiqah442@gmail.com

    ReplyDelete
  29. sangat berminat.. pm detail... nurulafiqah442@gmail.com

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...