Monday, March 25, 2013

Air tangan anak dan menantu plak..


Menu kami hari ni....  antaranya Laksa Penang..
(resepi dah post sebelumnya)



Ayam kicap jawa resepi turun temurun dari arwah ayahanda tercinta ...(dah tulis kat older post rasa2nya)..


Tak sempat nak menulis panjang2...
ada byk agenda menyusul..
Jumpa lagi!


12 comments:

  1. tudiaaa penuh meja... sedapnyaaa laksa penang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap Linda.... macam kat kedai..... kekekke....

      Delete
  2. orang jawa semua benda nak dimasak kicap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak semuanya...
      Besengik, pecel, gado2... adalah antara resepi2 tradisi jawa yg tak berkicap.

      Delete
  3. Sam,

    NGENCES Yong dibuatnya!!
    adusss....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry sbb dah buat you ngences Yong...
      Nak pelawa pun... jauh sgt, kat seberang lautan.. :)

      Delete
  4. Replies
    1. Nampak kelibat Adah tetiba saya teringat nasi kukus Melaka yg sedap dkt restoran seafood terkenal tu. Kalau ada resepi jgn lupa share.

      Delete
  5. bestnya,..makan meriah,..suasana pun tentu menjadu meriahkan,...n_n

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila anak cucu balik mmg suasana jadi sgt meriah.. :)

      Delete
  6. huuuu, mabeles... sedap tu.. untung ada menantu macam sam ni..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...