Saturday, April 20, 2013

Cakap2 kat kotak INBOX FB pun ada orang luar boleh tau... tak ke pelik?

Di malam nan sepi tetiba suamiku kelaparan (padahal dah makan ayam penyet kat Angsana tadi)...




Ku sangka ini memandai bagimu...
tapi rupa2nya tidak...





Maka... buatkan la beliau nasi goreng malas ni di malam2 buta asalkan beliau tak kebuluran..


Selesai menyelesaikan tugasan sbg isteri mithali, kembali menyambung kerja2 melayan pertanyaan "adik2 cumil".. tentang SKII, tentang Minyak Kelapa Dara.   Lama kan I tak jual dua benda tu sejak sibuk je dgn rumpai?.  Tetiba namanya menjadi sebutan semula.  In shaa Allah Kak Mirror akan tolong.   Lagipun sampai bila I asyik menolak rezeki, orang nak beli kita wat dek... kan tak baik tu.   




Dlm pada sibuk2 nak mengorder (nak chatting dgn I punya upline) tetiba  bukak2 FB tak dpt...sangkakan Zukersberg dah ban I gara2 terbaca I mengumpatnya pagi tadi  kat wall.....haha...sebenarnya I gurau je dgn my kazen kata Zukerberg yg bocorkan password FB kitorang.... hehe...    (But don't worry.. now dah boleh bukak dah..) 

Apa taknya, pepagi buta sepupu I yg jelita tu  dah  buat kejutan yg buat I separuh pucat (ceh.. mcm ada buat salah apa je..) kata  ada org hack FB dia dan ironinya segala senda gurau  kami  dlm kotak inbox selama ni dah menjadi bahan gurauan "seseorang".   Musykil bin ajaib la pulak kan kalau kita bual2 dlm kotak PM berdua tetiba ada pihak ketiga boleh tau semua.    Apa lagi kalau bukan kerja hackers.


Hmmm... gasak la, yg pentingnya hari ni Exabytes dah buat I happy..  Thanks..







p/s :    Sapa pernah alami apa yg kami alami.  ce kongsi...


7 comments:

  1. saya tak pernah alami. tapi ada sedara yg juga buat bis online dh beberapa kali tukar pword fb dia, mmg kena hack oleh pihak yg tak diketahui..
    org jahat ni nak deal dgn customer dia.. mmg hajat jahat...

    rajin masak mlm2 ye, nasi goring buatan isteri mitali tentunya lazat tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. *Sungguh jahatnya orang ituu!!. Nak kena rajin tukar password la camniii...

      *Terpaksa merajinkan diri walau sebenarnya malas.... kalau tak hubby tido dlm kelaparan, kesian pulak.

      Delete
  2. Macm2 jalan la kalau dah jahat tu kan? huhu

    ReplyDelete
  3. Sam,

    Menci tau post Popia sedap tu
    sob sob..

    ReplyDelete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...