Tuesday, April 2, 2013

Lelaki Akan Bertambah Kacak Bila......

Kalau asyik diberitakan tentang kes2 kehaprakkan para somi  di luar sana yg tak bertanggungjawab, curang, tak mo keja dan pelbagai lagi sifat2 mazmumah boleh menegatifkan minda isteri2..  Meh kita baca pulak kisah2 pengorbanan suami2 yg macho2 ni...    Dah la macho, sayang bini pulak tu... haii... bertambah2 la kacak 90%.


1) Aktor kacak 90an, Edika Yusof  membotakkan kepala demi nazarnya terhadap isteri tercinta yg menderita lumpuh sekian lama... kisah selanjutnya di  mstar on line.  

2) dan juga kisah Fauziah melalui belog suaminya, En Abil....  Sekian lama menderita, hingga somi berhenti keja demi menjaganya,  hari ini satu page popular di FB memberitakan tentang kematian Fauziah atau mesra dgn panggilan Gee...  Alfatihah.   Moga rohnya tenang di sana...  Dengar2nya Gee dah lama menderita asma... nak tau lebih lanjut, baca je la sendiri... actualy ai pun baru nak baca ni.. :D... (tertinggal keretapi, org lain dah lama mengikuti kisahnya kot).

Moga Allah memberikan ketabahan buat mereka.  


p/s:   Terima kasih juga buat my IRP yg menjaga aku ketika aku sakit, memang tambah2 kacak laki aku.... (sakit beranak... hahaha).


Suami siapa lagi yg bertambah2 kacak?.    Meh tuliskan....

14 comments:

  1. terima kasih juga pada suamiku yang sangat2 kacak itu kerana menemani di bilik labour room masa nak bersalin..kekekeke...jasamu kukenang..

    sebenarnya, walaupun ramai lelaki2 haprak di luar sana yang bermacam2 perangai, tetapi masih ramai jugak lelaki2 yang baik yang sanggup berkorban untuk keluarga... semoga kita semua dalam lindunganNYA...aminn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiin, alhamdulillah... suami Linda pun sekacak somi I... menemani di labour room... kekeke..

      Delete
  2. Hehe..Suami ummi kacak juga, dah 25 tahun suka duka hidup bersama.

    ReplyDelete
  3. lelaki akan bertambah kacak bila pimpin tangan bini bawak masuk poh kong ke...habib jewels ker...ahaks. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... ha'ah, Brad Pitt pun akan kalah nanti.

      Delete
  4. tapi yang pasti lelaki nampak tak macho langsung kalau tolong bawak hand beg awek/tunang/isteri.... tak tau la tapi Mummy memang tak boleh tengok lelaki pegang handbeg rasa semacam jer...heheehh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mummy - mesti org tu tak abis menuntut ilmu dgn Abg Aaron kan cemana nak jadi macho.. .. hahaha...

      Delete
    2. nasib baik tak suka bawak handbeg. suka bawak bagpack je. So kalau suami bawak still macho lagi...

      Delete
    3. Anak tgh kecik2 mmg backpack satu keperluan penting berbanding handbag. Nak bubuh pampers, towel, susu..

      Delete
    4. Nafisa suami bawak backpack memang nampak macho tapi kalau bawah handbag memang hancurrrrr lah....ahaksssss

      Delete
    5. Backpack kaler itam macho la.... tapi kalau kaler pink?. :D

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...