Wednesday, May 1, 2013

Si Siput dah bertukar jadi petir kilat..




Angkara rajin sgt buat kerja2 download tak guna pen drive, semua main sumbat dlm hard disk hingga beribu2 MB, line jd tersangat slow mutakhir ini... kesian streamyx yg tak berdosa itu  sering kupersalahkan dlm hati.

"orang lain yg makan chewing gum, orang lain yg kena getahnya..".   kalaulah modem pandai berbicara, pasti itu rungutannya.

"kalau tak pandai bersilat menari, jgn disalahkan lantai yg jongkang jongket". getus keyboard  pula..

Insaf mendengar keluhan2 dari lubuk hati gadget2 tersebut.... maka mlm ni enggan menyalahkan mereka lagi, sebaliknya mendelete segala fail2 yg tersorok dlm tu (termasuk ler gambar2 kesayangan) dan campak masuk recycle  bin dan tekan terus empty recycle bin... dan hasilnyaaa...... wah!.   Berdezup mcm kilat!!.    Alhamdulillah... baru la best nak wat keja.   Kalau tak, nak jenguk FB pun slow je cam siput baru lepas bersalin operate. :P


p/s :   Teringat masa bersalin anak first, bukan pandai pun nak control cat walk... laju je jalan, even turun tangga... malam bila dah  rasa nak bentan, baru la ingsap.   You all ada mcm tu tak?.  :D





4 comments:

  1. JS selalu lepas load gamba dlm blog trus transfer masuk thumdrive... buatnya tetibe hardisk kaput dah ada back up. Penah gamba beribu hilang ditelan laptop yg jahanam wwaaaaaa!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. JS - waaaa... sedih klu camtu. I pulak tak risau sgt pix hilang sbb dah ada back up (memory card dlm camera).

      Delete
  2. Replies
    1. Nafisa - Laksmana Bentan...... :D

      Bentan ialah = badan rasa seram sejuk mengiggil2, rasa urat2 semua sakit2.. lebih kurang camtu la.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...