Tuesday, June 18, 2013

Bila En. Suami Outstation...

* Dah balik dah pun..... kalau masih outstation tak berani Makcik nak declare.

Terbaca status seseorang di FB... "Asal somi takde je masak speghetti, asal masak speghetti je somi takde..".    Sama la kot aku pun...  menampakkan kalau somi takde je... tahap ke dapur makin merundum... Tapi takde la sampai tak masak langsung....  kang kebulur plak anak2 takde benda nak dimakan dan aku pun makin mengecut plak.

Pagi semalam MIL menelefon membuat soalan cepumas?.  :D 

"Ko masak apa arini?".  

Alamak!.   Sib baik aku masak..  Ngeh ngeh ngeh.... Adalah jugak benda yg boleh dijawab.... Tapi amatlah mendukacitakan sebab aku cuma masak 2 ketul ikan kecik + kangkung goreng (yg aku campur dgn terung jugak... sedap tau!.  Ceh masuk bakul).  Pada aku, sbg orang yg tgh diserang sakit perut masa tu (biasa la org pompuan ni kan sebulan sekali sakit perut) lauk yg cuma dua jenis tu dah cukup la membanggakan dpd takde langsung... tapi anakandaku Qistina bleh plak  kata....

"Macam lauk orang miskin je Ma...".  Aduhai budak ni....  makan jelah.. sedap dah tu Mama masak..    nanti  Mama sihat, Mama masak la lagi hebat.

*jgn disalah ertikan/dimanipulasikan maksud anakandaku ini.... bebudak kecik.. biasalah..


Malam pulak tgh sedap2 tengok filem  seram cerita Karak, terdengar budak pompuan  menangis teresak2 ...   Haih... sapa pulak tu?.   Suspen Makcik!......rupa2nya Qistina menangis.....  dah agak, mesti rindukan Abah dia. Padahal sehari sebelumnya kemain kuat bersemangat dia cakap...

"Kita anggap je la Abah cuma gi Kay Ell...".    Hmm.. pandai pun Qistina  baca fikiran Mama, Mama pun selalu anggap macam tu kalau abah outstation overseas supaya kita tak rasa jauh sgt...



Apa2 je la kan...  hmmm sebenarnya aku tak tau nak bubuh pix apa untuk entry ni..... tapi aku sentiasa ambik kira pesanan kawan aku supaya  JANGAN UPLOAD GAMBAR BEG BRANDED sbb dia memang anti...  kah3 (dasyat la kawan aku ni kan?)... sib baik la laki aku pun tak belikan aku handbag pun... tapi kain... silalah mencuci mata dan bagi aku idea sikit,  fesyen apa aku nak buat dgn corak ni?.    Itu ari punya yg kawan aku bagi dah buat selai kurung Malaysia dah..


Ok... k, tajuk album ni ialah "Bila Lelaki Memilih Barangan Untuk "wanita2nya"".... ceh "wanita2nya"?.   Siapakah?.  Suspen je..

ini untuk si isterinya.. (aku ler sapa lagi kan)

ini pula untuk ibu mertuanya ( emak aku ).... pandai jugak dia pilihkan..
emak aku sure tak suka kaler merah...  klu coklat2 camni ok la untuk dia..

 yg ni untuk ibundanya tercinta a.k.a emak mentua aku...   Emak memang suka kaler merah.... sbb beliau lagi muda dari emak aku, ok la kalau nak berkaler merah bagai, sesuai dgn kulitnya yg putih...dan juga dua ole2 iringan utk Emak berupa kaftan corak etnik..




Korang pulak... cemana kalau somi outstation?.   Actually, sedikit sebanyak kekuatan aku  muncul berinspirasikan dari korang jugak... bila baca tentang blogger2 yg berjauhan ngan somi, aku jadi lebih kuat dan segan pun ada... baru ditinggal sehari dua dah rasa penasaran, padahal ada antara anda2 semua yg terpaksa berpisah berbulan2, berpisah nyawa pun ada... lahai kesiannya.


p/s :   Uolls......Sebulan dua ni jaga2 tau kalau tetiba somi kata nak outstation gi Syria seminggu-  LOL..   tau ke tak?.   Tak tau, sila google.... "gadis syria untuk diambil menjadi isteri, mahar serendah bla bla bla...".  Kekeke...

14 comments:

  1. nasib baik keje suami x de outstation..

    cantik baju... pandai pilih.. heee heee

    ReplyDelete
  2. Wah!. Untungnya Deq Su.

    *t.kasih.... entah2 org kedai tu kot yg pilihkan... hehe..

    ReplyDelete
  3. As salam Sam,

    Eh lama kita tak jenguk awak..! Rindu nak baca omelan Miss Mirror ni :))

    Pandainye hubby pilih baju tu... buat kebaya labuh pun cantik jugak tu.. kebaya pendek pun cantik gak cume cam ceksi sikit ler...hehehe... Pernah terbaca somewhere, gadis Arab ni kuat seks... first nite tak cukup sekali-dua round! kahkahkah... Opss! Terlucah lak... sorry ek...just share je...hehehe ;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam Marya....ha'ah lama kita tak menyembang... tadi terperasan U update belog tapi I belum sempat terjah dah ada org ajak keluar.

      Good idea, ingat pun nak buat kebaya labuh. Tq.

      Kah kah kah... mcm tu ye gadis Arab?. Harus org2 kita kena byk standby tongkat Ali klu nak kawin diorang... :D

      Delete
  4. Sam,

    sungguh pandai suamimu itu membeli kain..

    ps: kalau nak bnyk collection suruh pi outstation selalu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yong - somi kata... mana tak pandainya..."auntie" yg tolong pilihkan kain2 tu.... (grrrrrrr........saja la tuh kengkonon nak jelouskan ai).

      p/s : byk collection kain tak pe... jgn yg lain... hehe..

      Delete
  5. Eeerrr...sama ar..biler laki takde ..masak simple2 jer..tghari laki keje..goreng ayam jer mknnn kicap..lauk laki tuk mkn malam..ayam dah siap goreng masak merah..hahaha..nmpak nau kalau tekak sndiri tak kesah sgt kan...tu laki sy kate..kalau die outstesen..hantar blk umah makpak..kang tak pasal2 tak mkn...hahaha...tuk anak kecik lg..selalu mkn makanan khas masak tuk die..tengok..tengok...tuk org sanggup jer buat kan..heheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha Aty... rasa2nya semua isteri mmg camtu kot... kecuali yg memang kuat makan.

      Delete
  6. So sweet... Entry merindu ni..
    lawalah warna kain yang dibeli ni..kalau macam ni, pergi outstation selalu pun tak pe...kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aisy - haha... gabungan entry rindu + seram kot....

      *Hehe... mmg best klu dpt ole2 sekali sekala, tapi nak hadap segala kebosanan, ketakutan sepanjang dia takde tu yg tak sanggup.



      Delete
  7. MM..buat baju kurung modern, baju kebaya labuh dan kebaya singkat...kekekeke..
    kalo somi outstation selalunya takmau call selalu, sebab kalau call selalu rasa macam dia pi jauh2..so cuba tenangkan hati dengan buat2 tak ingat, padahal dok membilang hari jaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1). Thanks Linda for the idea...

      2). Tang membilang hari tu mmg tak boleh nak elak...kekeke...

      Delete
  8. wah wah....untungnya kak mirror..hehe..pandai husband kak mirror pilih..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...... aamiin.... mudah2an K.Mirror untung selalu. ;)

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...