Saturday, July 20, 2013

20 hari lagi kot..

Assalamualaikum w.b.t


"20 days to go!.    Lebih kurang 20 hari lagi sayang kita raya".     Almost every day kalau aku kejutkan bebudak bangun, memang aku akan sebut bila kita akan raya... Even dari 1 Ramadhan lagi.    kah3.     Motif?.   Bebudak kan memang suka raya... biar diorang happy dan segala cas2 positif akan menyelubungi jiwa di saat2 nak bangun sahur.        


*alamak!.  baru  teringat.. pagi tadi Mama lupa buat wake up call pada Ain di perantauan..  sorry Nak.



Ini  antara menu-menu berbuka semalam..






Actually aku nak menayang hasil slow motion aku menjahit tulang belut yg  hampir sebulan aku jahit tapi tak siap2.    Salute la aku dgn makcik2 yg boleh ambik upah.  Aku rasa, aku jahit secoet tu pun dah rasa bosan, penat dan mcm2 lagi perasaan bercampur baur dlm jiwa.







Mana "paper2 bergerak" aku ni?.   Aku belum sempat baca lagi tentang letupan kuari kat P.Gudang tu.  Sejak mood berFB makin merundum ni, banyak benda aku tertinggal.


8 comments:

  1. pandainya jahit tulang belut, akak? hancur, tangan tak berseni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umi - saya pun tak pandai sgt sebenarnya, sekadar mencuba. :D

      Delete
  2. tengok ketupat tu lagi le..kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. KNor - tengok ketupat terus teringat raya kan KNor.. ;)

      Delete
  3. betul sam, sebut raya buat budak2 happy. mak budak pun sama juga kadang kadang tu...hihi.

    napa lak mood ke laut tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aisy - Mak budak pun tumpang happy bila anak2 happy.... keh3.

      *mood berFB ke laut mutakhir ni atas sebab2 tertentu yg tak dpt diterjemahkan. :D

      Delete
  4. Replies
    1. Ala.... tak pandai sgt pun Linda, main belasah je ni, tak berapa kemas sgt.

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...