Wednesday, August 21, 2013

Baby dikurung dlm store oleh pekerja Taska kerana kuat menangis macam Ain..


baca sini dari pengakuan seorang ibu.    Entah la ek, aku no comment la sbb kan aku tgh posa arini, korang baca la sendiri kat blog ibu malang tersebut. 



Anak2 kitorang  pun jenis kuat nangis waktu kecil2nya diorang.   Sepanjang aku bekerja 14 tahun yg lalu, sudah 2 kali bertukar pengasuh.   Yg first adalah makcik kami sendiri, beliau  selalu mengadu Ain kuat menangis, sampai bengkak2 biji mata.      Aku speku, budak2 yg kuat nangis ni sebab diorang sayang sgt dgn emak diorang kot??. Ngeh ngeh..ngeh. :P.   Tak rela berenggang dgn mamanya yg hensem ini.   
  

*budak menangis mungkin sebab kembung perut, mungkin lapar.... dan pelbagai lagi kemungkinan.    Apa yg perlu kita buat ialah cuba bukak baju, lampin diorang, masih nangis lg tak?.  Kalau still nangis, cuba mandikan pulak dan gantikan lampin baru.    


Bagaimanapun... mendung tak bererti hujan, hujan tak selamanya hujan... kini si kecik yg kuat menangis tersebut dah pun 15 taun...  alhamdulillah dah tak minat nak menangis lagi.    Tapi kalau aku marah, menangis gak ler.. Hehehe... 




Older post :   TEST DARA

2 comments:

  1. seram baca.. saya hanya mampu mendoakan anak-anak saya di taska di lindungi Allah.. Amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mudah2an Allah melindungi.
      Lagipun si kakak kan dah besar... boleh jadi spy
      kalau dia dah petah bercakap. :)

      Delete

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...